Publicat 19/12/2014 18:04

Torres demana 90 dies per presentar el seu escrit de defensa una vegada obert el judici oral

Iñaki Urdangarin
ENRIQUE CALVO / REUTERS

L'exsoci del Duc defensa que els fets que se li imputen no mereixen cap retret penal

PALMA DE MALLORCA, 19 des. (EUROPA PRESS) -

L'advocat de l'exsoci d'Iñaki Urdangarin, Diego Torres, ha sol·licitat un termini de 90 dies per presentar el seu escrit de defensa una vegada el jutge José Castro obri judici oral pel cas Nóos, que s'espera abans de Nadal, tot apuntant a la complexitat de la causa i al volum del sumari, segons han confirmat fonts jurídiques a Europa Press.

En concret, l'article 784 de la Llei d'Enjudiciament Criminal (LeCrim) estableix un termini comú de deu dies per presentar els escrits de defensa i, en el cas que aquests no siguin lliurats en el període assenyalat, "s'entendrà que [la defensa de l'imputat] s'oposa a les acusacions i seguirà el seu curs el procediment".

D'aquesta manera, el lletrat de Torres, Manuel González Peeters, ha presentat un escrit davant del Jutjat d'Instrucció número 3 de Palma en el qual reclama que s'ampliï aquest termini a fi d'estudiar la causa amb deteniment.

Després que Castro dicti la seva sentència d'obertura de judici oral, donarà trasllat als imputats de les acusacions formulades contra ells així com de totes les actuacions practicades en el marc de la causa, que acumula més de 70 toms.

En concret, la Fiscalia Anticorrupció sol·licita 16 anys i mig de presó per a Torres, perquè considera que, al costat d'Urdangarin, va ordir i va liderar una trama entorn de l'Institut Nóos amb la qual tots dos van aconseguir accedir als fons manejats per les Administracions eludint els requisits exigits per les normatives de contractació pública, apoderant-se d'aquesta manera de fins a 6,2 milions d'euros de les arques de les Balears, Comunitat Valenciana i Madrid.

Tot i això, l'exsoci del Duc de Palma defensa que la tasca que va fer a Nóos la va portar a terme en la confiança que els serveis d'intel·ligència de l'Estat i el seu "exèrcit d'assessors vetllaven per la bondat de tot el que es feia", tal com va posar de manifest en un dels escrits presentats davant del jutge Castro durant la instrucció.

La defensa recalca per tant que els fets que se li imputen no mereixen cap retret penal.

"Cap taca d'il·licitud, cap retret al quefer dels meus representats, que sempre ha estat semblant a l'ordenament jurídic", incidia en al·lusió tant a Torres com a la seva dona, Ana María Tejeiro, tots dos imputats en el cas Nóos.

En un altre escrit, l'advocat defensava en aquesta línia la gestió portada a terme per Torres al capdavant de l'Institut, ja que "absolutament res d'allò en el que va intervenir" el Duc de Palma, "directament o indirectament, estava deixat de la mà", sinó que "tot es feia amb llum i taquígrafs, i estava vetllat, validat, autoritzat, auspiciat, consentit, conegut, consolidat i a més pels més alts i prestigiosos assessors de l'Estat".

Així, incidia que en existir "un exquisit i escrupolós seguiment de tot", per als seus representats "ni per indici era possible col·legir l'existència de cap ombra d'opacitat".

González Peeters nega que el seu patrocinat es concertés amb Urdangarin amb l'"infamant ànim" de rendibilitzar econòmicament "fins on els fos possible" la influència derivada del parentesc del Duc "amb l'anomenada Casa Reial", rebutjant així en aquesta línia que tots dos, llocs de comú acord, construïssin un entramat societari "preordenat" a un suposat desviament dels fons obtinguts de les Administracions públiques.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés