Urdangarin surt per primera vegada de la presó de Brieva per fer un voluntariat en una llar religiosa de Pozuelo

Publicat 19/9/2019 11:05:10CET
Iñaki Urdangarin ha passat la seva segona nit a la presó de dones de Brieva i l'expectació sobre com estan sent els primers dies empresonat del cunyat del rei Felip VI és màxima.
IÑAKI URDANGARIN/ EUROPAPRESS - Archivo

MADRID, 19 set. (EUROPA PRESS) -

Iñaki Urdangarin ha sortit aquest dijous a les 9.00 hores per primer cop del centre penitenciari de Brieva (Àvila) en compliment del permís que va li concedir un jutge perquè faci voluntariat amb discapacitats en un centre religiós de Pozuelo (Madrid), han informat a Europa Press fonts penitenciàries.

El jutge de Vigilància Penitenciària ha autoritzat que Urdangarin surti de la presó dues vegades per setmana i un màxim de vuit hores al dia. La decisió es fonamenta en aplicació de l'article 117 del Règim Penitenciari sobre "mesures regimentals per executar programes especialitzats per a penats classificats en segon grau", com és el cas d'Urdangarin.

El cunyat del rei compleix una condemna de cinc anys i deu mesos. En compleix la quarta part el 28 de novembre del 2019, i és llavors quan pot sol·licitar permisos ordinaris. El 19 de juny del 2018 va ingressar a la presó de dones de Brieva i, des de llavors, ha estat en un mòdul en el qual no té contacte amb els altres reclusos. La pena la compleix íntegrament el 9 d'abril del 2024.