Publicat 5/3/2020 14:01:08 +01:00CET

Urdangarin podrà sortir dos caps de setmana al mes

Iñaki Urdangarin fa un voluntariat en una imatge d'arxiu.
ÓSCAR ORTIZ / EUROPA PRESS - Archivo

VALLADOLID, 5 mar� (EUROPA PRESS) -

Iñaki Urdangarin podrà sortir dos caps de setmana al mes després de la decisió del Jutjat de Vigilància Penitenciària de Valladolid que ha estimat parcialment, amb l'oposició del ministeri fiscal, el recurs del marit de la infanta Cristina, que manté la classificació de segon grau però aplica el "principi de flexibilitat" de l'article 100.2 del Reglament Penitenciari.

No obstant això i segons precisa el Tribunal Superior de Justícia de Castella i Lleó (TSJCiL), aquesta decisió no serà efectiva fins que sigui ferma. En cas que el minsisteri fiscal el recorri, el resoldrà l'Audiència Provincial de Palma, l'òrgan sentenciador.

"El jutjat creu que l'aplicació d'aquest precepte afecta la classificació i no es tracta d'una qüestió regimental, per la qual cosa s'ha de pronunciar en última instància no l'Audiència d'Àvila sinó la que el va condemnar", expliquen les fonts judicials.

No obstant això, la interlocutòria que ha dictat el magistrat titular del Jutjat de Vigilància Penitenciària rebutja la petició d'Urdangarin de poder anar "excepcionalment" a Ginebra, on resideixen la seva dona i els seus fills, en algun dels permisos a causa del principi de territorialitat de la llei penal. En aquest sentit, recorda al penat que compleix una pena privativa de llibertat.

En la resolució que estima parcialment la petició d'Urdangarin, el jutjat reafirma les raons que va exposar el setembre del 2019, que va confirmar l'Audiència Provincial d'Àvila, i rebutja que l'elecció del centre de compliment, la presó de Brieva, i la forma de vida en aïllament hagin estat decisions del recurrent.

L'aplicació d'aspectes propis del tercer grau, com és sortir dos caps de setmana al mes, es justifica per l'excepcionalitat de la situació d'aïllament que se li imposa (quart cas en tota la història del sistema penitenciari actual) i la impossibilitat d'implementar un programa especial de tractament que no es pot fer de cap altra manera, han sentenciat.

el més llegit

 1. 1

  Coronavirus.- El Metro de Barcelona registra un 13% més de viatgers aquest dimecres que el passat

 2. 2

  Coronavirus.- Aïllats 50 temporers a Seròs (Lleida) per un malalt de Covid-19

 3. 3

  Detingut l'actor porno Nacho Vidal per la mort d'un fotògraf en un ritual místic

 4. 4

  Mor després de sofrir una descàrrega elèctrica mentre treballava en Vespella (Tarragona)

 5. 5

  Coronavirus.- Ripollet (Barcelona) anuncia que les guarderies del municipi obriran al setembre