Publicat 01/12/2014 13:29

Castro rebutja suspendre el termini perquè les acusacions presentin els seus escrits de qualificació

Alfonso Grau
EUROPA PRESS

PALMA DE MALLORCA, 1 des. (EUROPA PRESS) -

El titular del Jutjat d'Instrucció número 3 de Palma, José Castro, ha rebutjat suspendre el termini del qual disposen les acusacions del cas Nóos per presentar els seus escrits de qualificació, en els quals determinaran quins dels vint imputats en la causa han de seure al banc dels acusats i quines penes sol·liciten per a cadascun d'ells, per la qual cosa es manté el termini del 3 al 9 de desembre.

Mitjançant una providència dictada aquest dilluns, el magistrat desestima d'aquesta manera la petició efectuada pel vicealcalde de València, Alfonso Grau, qui havia recorregut la decisió de Castro de donar tràmit a les acusacions perquè durant aquests dies poguessin presentar els seus escrits.

En qualsevol cas, l'alt càrrec valencià ha impugnat ara aquesta última resolució davant de l'Audiència Provincial de les Balears.

El mes de juny passat Castro va arxivar la causa per al vicealcalde, com també per a altres imputats, si bé l'Audiència va acordar reobrir les investigacions per a Grau després d'estimar el recurs que van interposar els regidors del PSPV de l'Ajuntament.

Grau defensa, tot i això, que és el mateix jutge instructor qui ha de decidir sobre aquesta qüestió, i no l'Audiència.

El tribunal de la Secció Segona va acceptar els arguments exposats pels regidors socialistes que incidien en el paper que hauria desplegat en les negociacions dels convenis que van ser subscrits el 2004, el 2005 i el 2006 per a la celebració dels València Summit, per l'organització del qual l'Institut Nóos va percebre 3,6 milions d'euros, tot i que per a això únicament va utilitzar 910.600 euros.

Es tracta d'unes contractacions en el marc de les quals, segons l'Audiència, es va vorejar l'interès general, es va prescindir dels cursos administratius de contractació, no es va portar a terme cap estudi previ de viabilitat ni d'ajust als preus de mercat, així com tampoc es va fiscalitzar el desenvolupament del conveni, ni es va demanar a l'Institut Nóos que justifiqués el destí dels fons rebuts.

Unes pautes que eren obligades, afegia l'Audiència, recalcant que el fons que manejava la Fundación Turismo Valencia Convention Bureau (FTVCB), entitat que al costat de la Ciutat de les Arts i les Ciències (CACSA) i Nóos va plasmar la seva firma en el conveni del 2004 i en les dues addendes posteriors i el Consell Rector del qual era membre Grau, era de naturalesa pública.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés