Publicat 28/11/2014 18:20

Castro diu no esperar "res especial" de les testificals proposades per Grau

VALÈNCIA, 28 nov. (EUROPA PRESS) -

El jutge instructor del cas Nóos, José Castro, ha assenyalat aquest divendres moments abans d'entrar a la Ciutat de la Justícia de València que no espera "res especial" de les testificals proposades pel vicealcalde de València i president del Patronat de la Fundació Turisme València Convention Bureau (FTVCB), Alfonso Grau, però ha considerat que cal fer-les i que són inevitables.

Així ho ha indicat davant dels mitjans congregats a les portes del recinte, abans de començar la presa de declaració a 15 testimonis en relació a les tres edicions dels València Summit dels anys 2004, 2005 i 2006, per l'organització de les quals l'Institut Nóos, presidit pel duc de Palma, Iñaki Urdangarin, va percebre 3,6 milions d'euros, tot i que únicament va utilitzar 910.600 euros.

Castro ha assenyalat que aquestes testificals han estat demanades per un advocat "en el seu legítim exercici del seu dret perquè si no el seu client hagués quedat en indefensió. Cal fer-les, però jo especialment no espero res, però ja veurem", ha afegit.

Qüestionat sobre si es tracta d'un mer tràmit, ha indicat que no: "m'imagino que per al lletrat no serà un mer tramit i igual per a mi tampoc".

Alhora, preguntat si sortirà Grau imputat després de les testificals o no, ha respost: "no ho sé".

Les declaracions han començat a les 17 hores amb un funcionari, membre de la Unitat de Suport de la Intervenció General de l'Administració de l'Estat; i a les 18.00 hores compareixerà com a perit el catedràtic de Dret Administratiu de la Universitat de Madrid, José María Baño.

A aquestes dues persones els seguirà Beneyto a les 19.00 hores, mentre que a les 19.30 hores li tocarà el torn a l'empresari José Romaguera; a les 20.00 hores a Ferrando i a les 20.30 hores a Gelabert.

Les testificals continuaran dissabte al matí amb l'expresident de Fira València Alberto Català (9.00 hores); l'exdirectora general de la Fira, exconsellera de Turisme i diputada nacional del PP, Belén Juste (9.30 hores); els exdirectors d'hotels valencians Antonio Mora i Consol Garde (10.00 i 10.30 hores); el directiu d'empreses turístiques Manuel Ales (11.00 hores); Enrique Torres (11.30 hores); l'exdirectora de València Esdeveniments i Congressos, Gabriela Sales (12.00 hores); María José Roca (12.30 hores); i José Salinas (13 hores).

Aquestes 15 persones --13 d'elles membres de la FTVCB-- ja van prestar declaració davant del jutge el mes d'abril passat, i en concret Beneyto va testificar que Grau era l'encarregat de turisme i el que prenia les decisions.

Ha indicat que no recordava gairebé res dels València Summit, argument al qual van recórrer la resta de testimonis també citats fa mesos, els qui van asseverar que a ells ja li arribaven les decisions preses.

ELS VALÈNCIA SUMMIT

Les tres edicions del València Summit van tenir lloc en virtut d'un conveni de col·laboració i dues addendes posteriors subscrites entre la FTVCB, la Ciutat de les Arts i les Ciències (Cacsa) i Nóos.

Segons un informe de l'Agència Tributària, només el 2004 Nóos va destinar a la preparació del primer València Summit 194.436 euros, tot i que per a això havia percebut un total d'1,044 milions públics.

Un any després, dels 1,5 milions que va rebre, tan sols va gastar en factures de la segona edició 395.597 euros, mentre que en el que a la tercera edició es refereix, l'Institut va rebre 1,049 milions, dels quals va utilitzar 320.635 euros per a l'esdeveniment.

Així, fins a un total de 3,6 milions d'euros va rebre Nóos de l'Administració pública valenciana per les tres edicions de l'esdeveniment esportiu.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés