Publicat 25/8/2014 18:07:15 +02:00CET

UPyD pregunta si Hisenda ha demanat informació a Andorra sobre els comptes de la família Pujol

Jordi Pujol
EUROPA PRESS

MADRID, 25 ago. (EUROPA PRESS) -

UPyD ha demanat al Govern que aclareixi si ja ha requerit informació a les autoritats d'Andorra en relació amb els comptes bancaris de l'expresident de la Generalitat catalana Jordi Pujol per saber si aquestes dades demostren delictes d'evasió fiscal.

Arran de les informacions periodístiques que indiquen que l'Agència Tributària encara no ha realitzat actuació inspectora ni requeriment d'informació formal a Andorra, el diputat d'UPyD Álvaro Anchuelo ha presentat aquest dilluns una pregunta al Congrés per a la que sol·licita resposta per escrit.

En la iniciativa, a la qual ha tingut accés Europa Press, la formació magenta recorda que Espanya i Andorra van signar el 2010 un acord per a l'intercanvi d'informació en matèria fiscal que va suposar que el país pirinenc deixés de ser considerat com paradís fiscal per part d'Espanya.

En virtut de l'esmentat acord, Espanya pot sol·licitar informació de comptes bancaris que siguin objecte d'investigació penal i l'Agència Tributària pot disposar de tota la informació fiscal rellevant per poder controlar de manera efectiva els diners dels contribuents espanyols.

Per aquesta raó, el grup parlamentari d'UPyD pregunta al Govern espanyol si l'Agència Tributària ha realitzat alguna actuació o requeriment d'informació formal a Andorra respecte de la família Pujol, i en cas afirmatiu, li demana que precisi quan es va fer i, en cas negatiu, que expliqui el motiu pel qual encara no s'han demanat aquestes dades.