UPN transmet al rei el seu 'no' a un govern amb ERC i demana a Sánchez que recorri a Casado perquè "encara hi ha temps"

Publicat 10/12/2019 18:46:36CET

MADRID, 10 des. (EUROPA PRESS) -

El president d'Unión del Pueblo Navarro (UPN), Javier Esparza, ha traslladat aquest dimarts al cap de l'Estat que donarà un "no rotund" a la investidura de Pedro Sánchez si és per formar un govern que depengui dels independentistes catalans i ha demanat al líder del PSOE que truqui al president del PP, Pablo Casado, perquè encara és "a temps" de buscar una alternativa.

Així ho ha explicat Esparza en la roda de premsa que ha ofert al Congrés després de la seva entrevista amb Felip VI en el marc de la ronda de consultes oberta pel rei per sondejar els partits davant la investidura.

Esparza ha informat al rei de la "preocupació" que genera en els foralistes la possibilitat que els socialistes aconsegueixin exportar al Govern central la fórmula que ja van emprar perquè Maria Chivite aconseguís governar a la seva comunitat, és a dir, que formin govern "els populistes d'extrema esquerra" d'Unides Podem i obtingui suport extern dels independentistes catalans i també d'EH Bildu.

"Cap acord, abstenció o vot a favor és gratis. El PSOE haurà d'explicar què és el que cedirà a canvi de l'abstenció d'ERC i Bildu", ha subratllat el líder d'UPN, que va concórrer als comicis en coalició amb PP i Cs.

Esparza creu que Sánchez "és capaç de qualsevol cosa per ser president" i s'ha "obstinat" a aconseguir-ho "amb els que volen trencar Espanya", però hauria d'explorar altres opcions, en lloc de mirar de formar un govern que serà com "una muntanya russa" i que només generarà "inestabilitat".