Actualitzat 07/06/2018 18:55

La Upec 2018 reflexionarà sobre el futur del treball i la creixent precarietat laboral

El rector de la Upec, acompanyat de membres de la junta directiva
EUROPA PRESS

Se celebrarà del 4 al 6 de juliol i hi haurà una desena de conferències sobre riquesa, drets i barreres laborals

BARCELONA, 7 juny (EUROPA PRESS) -

La XIV Universitat Progressista d'Estiu de Catalunya (UPEC) se celebrarà del 4 al 6 de juliol a l'edifici d'UGT a Rambla de Santa Mònica a Barcelona sota el títol 'El futur del treball: utopia o distopia' i reflexionarà sobre el futur del treball i la creixent precarietat laboral.

En un dinar informatiu aquest dijous, el rector de la Upec, Jordi Serrano, acompanyat de la junta directiva de l'organisme, ha explicat que l'edició d'aquest any comptarà amb una desena de conferències sobre drets i barreres laborals, riquesa, democràcia i fins i tot, futbol.

Malgrat l'excepcionalitat del moment polític, la intenció de la Upec és "discutir més enllà de la conjuntura", ha assenyalat Serrano, en referència a la concatenació de canvis polítics en els últims mesos.

"Com que les noves tecnologies acaben afectant la qualitat del treball, incideix en la forma d'entendre el treball, els treballadors i la consciència de classe, ja no veiem manifestacions massives", ha analitzat Serrano.

Durant els tres dies, passaran per l'esdeveniment la nova consellera de Justícia, Ester Capella, Ada Colau (BComú), Joan Tardà (ERC), Miquel Iceta (PSC), Xavier Domènech (CatECP), Mireia Vehí (CUP), Juan Carlos Monedero (Podem), l'economista i rector emèrit de la Upec, Vicenç Navarro, i el futbolista Oleguer Preses, entre d'altres.

En aquesta edició, que compta amb un pressupost de 65.000 euros, el premi que anualment lliura la Upec serà per al centre per la defensa dels drets humans Irídia.

EL TREBALL, UN VALOR SOCIAL

La XIV edició de la Upec vol posar en valor el treball en el conjunt de la societat en un moment en el qual "la majoria de la humanitat té cada vegada menys control sobre el seu treball i, per tant, sobre les seves vides", assenyalen en el seu manifest.

En aquesta línia, alerta de la creixent precarietat i de l'augment de la desigualtat, així com de l'arribada de grans avanços tecnològics que en comptes de "alliberar la humanitat de treballs alienants, són una eina de dominació al servei d'un capitalisme financer cada vegada més depredador".

La Upec també emplaça les institucions a posar aquestes innovacions al servei del bé comú i combatre altres elements de dominació encara presents, com els causats per qüestions d'ètnia, gènere i generació.

En el seu manifest, també avisen que aquesta reculada en condicions laborals pot acabar amb Donald Trump, Marine Le Pen i Nigel Farage, segons la Upec.

Davant els problemes actuals del treball i "el segrest de la democràcia" per part dels poders econòmics, així com l'augment de l'autoritarisme, la Upec advoca per adoptar la màxima històrica del sindicalisme: organitzar-se i lluitar.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés