Publicat 19/01/2015 13:57

UPC i Eolgreen dissenyen el primer sistema d'enllumenat públic amb energia solar i eòlica

BARCELONA, 19 gen. (EUROPA PRESS) -

L'empresa Eolgreen i l'investigador del Departament d'Enginyeria Elèctrica de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) Ramon Bargalló han dissenyat per primera vegada un sistema d'enllumenat públic que funciona amb energia solar i eòlica, ha anunciat aquest dilluns la universitat catalana a través d'un comunicat.

Pensat per a vies interurbanes, autopistes, parcs urbans i altres entorns públics, el prototip de fanal no usa connexió elèctrica, cosa que permet reduir en un 20% el cost respecte al sistema habitual d'il·luminació.

El model de fanal, que té una autonomia d'electricitat de sis nits sense vent ni sol, té una altura de 10 metres i té un sistema electrònic de control que gestiona el flux d'energia entre l'aerogenerador, un panell fotovoltaic que capta l'energia solar, la bateria i la lluminària.

L'autogenerador actual té una freqüència de velocitat d'entre 10 i 200 revolucions per minut (rpm) i una potència màxima de 400 watts (W) però l'objectiu és fer més eficient el sistema d'enllumenat; per això s'està treballant en un segon generador que funcioni amb menys potència(1000 W) i una freqüència de velocitat menor(entre 10 i 60 rpm).

Eolgreen ha tancat, ara com ara, acords amb la zona portuària de Huelva i ajuntaments com els de Sant Boi de Llobregat, Girona i de municipis d'Andalusia i preveu produir el 2015 unes 700 unitats d'aquests fanals.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés