Uns 400 directius de la indústria càrnia analitzaran a Lleida les tendències de consum

Uns 400 directius de la indústria cárnico analitzaran a Lleida les tendències
AECOC
Publicat 3/3/2019 14:04:37CET

Convivència de carn de laboratori i d'escorxadors i benestar animal, entre els temes de debat al congrés d'AECOC

LLEIDA, 3 Març (EUROPA PRESS) -

L'associació de fabricants i distribuïdors AECOC celebra el 5 i 6 de març a Lleida el 19º Congrés de Productes Carnis i Elaborats en el qual abordarà, entre altres qüestions, la futura convivència de la carn de laboratori i d'escorxadors, el benestar animal i les oportunitats que suposa el blockchain per la traçabilitat dels productes carnis.

El catedràtic i professor emèrit de la Universitat Politècnica de Madrid, Carlos Buxadé, analitzarà els principals reptes del sector i la carn de laboratori, una alternativa que està començant a influir en les estratègies dels grans gegants carnis internacionals, ha informat AECOC en un comunicat.

En opinió de Buxadé, la carn del futur procedirà dels laboratoris i conviurà amb la de les granges i escorxadors. Davant això, quin paper ha de jugar la indústria càrnia?

Nielsen, el Ministeri d'Agricultura, el RTA, Eroski, Campofrío, Lidl i Carrefour són alguns dels ponents d'aquest congrés que abordarà les claus de la indústria càrnia que, amb un teixit empresarial de prop de 3.000 empreses i una xifra de negoci que suposa el 2.2% del PIB total espanyol, suposa la quarta indústria del país.

El Retailer Services Consultant de Nielsen, Ignacio Biedma, que analitzarà el mercat del gran consum i els productes càrnics i la consultora d'AECOC ShopperView, Marta Munné, oferiran les claus del comportament del consumidor cap a la carn, que està canviant irreversiblement, la qual cosa obliga a escoltar i atendre noves demandes.

Per analitzar les normatives sobre benestar animal l'organització compta amb l'experiència del doctor i investigador de l'Institut d'Investigació i Tecnologia Agroalimentàries de Catalunya (IRTA) i expert en benestar animal, Antoni Dalmau, que abordarà un concepte complex el mesurament del qual es pot objectivar solament a través d'un enfocament multidimensional.

Participen en el congrés també el responsable de Qualitat i Responsabilitat Social de Grup Del nord, Diego Salgado; el responsable de Compres del departament de Carns d'Eroski, Igor Acero; el CEO de Campofrío Frescos, Javier Dueñas; i la directora de Responsabilitat Social Corporativa de Lidl Espanya, Michaela Reischl.

El director general de Sanitat de la Producció Agrària del Ministeri d'Agricultura i Pesca, Alimentació i Medi ambient (MAPAMA), Valentín Almansa, presentarà els avanços al seu programa de reducció d'antibiòtics en les granges i el soci fundador i CEO en Lantern, Jaime Martín, soci fundador i CEO en Lantern, presentarà les dades de "The Green Revolution" per aprofundir en la tendència veggie que va guanyant més rellevància entre els consumidors.

El congrés d'AECOC posarà el focus també en la tecnologia blockchain i les oportunitats que ofereix a l'hora de controlar la traçabilitat dels productes amb la intervenció per part de Carrefour del director de Carnisseria, Francisco Piqueras, director de Carnisseria, del director de Digital Transformation & Solutions Back Office a Carrefour Espanya, José Antonio Santana.

L'actualitat més visitada a Aldia.cat

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2019 Europa Press. Està expressament prohibida la redistribució i la redifusió de tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense previ i exprés consentiment.