Publicat 12/10/2019 14:55:18 +02:00CET

Uns 250 antifeixistes es manifesten contra el 12 d'octubre a Barcelona

Uns 250 antifeixistes es manifesten a Barcelona contra el 12 d'octubre.
EUROPA PRESS

BARCELONA, 12 oct. (EUROPA PRESS) -

Centenars d'antifeixistes s'han manifestat aquest dissabte al centre de Barcelona per mostrar el seu rebuig al Dia de la Hispanitat, sota el lema '12 d'octubre, res a celebrar'.

Després de reunir-se a la plaça Sant Jaume, s'han desplaçat al Fossar de les Moreres entre càntics en català com 'Fora les forces d'ocupació' i 'Hispanitat és genocidi', i seguits per furgons policials.

Al final del recorregut, una de les activistes ha pres la paraula i ha assegurat que el Dia de la Hispanitat és "el dia del descobriment d'Amèrica i de l'inici del genocidi dels seus habitants", i que els antifeixistes surten al carrer per defensar els barris.

També ha recordat que, en els últims mesos, més de 17 persones pertanyents al moviment antifeixista han estat "encausades injustament", i s'han definit com antirascistes, anticapitalistes i feministes.

Els manifestants han onejat banderes antifeixistes i independentistes, i la marxa ha estat encapçalada per una pancarta del grup Antifeixista --en què es llegia 'Prou repressió' i 'Actitud i solidaritat' en català-- i una altra d'Osona Antifa.