Publicat 1/9/2020 19:39:15 +02:00CET

Uns 200 treballadors d'Acciona demanen a les administracions implicació com amb Nissan

Uns 200 treballadors d'Acciona Facility Services, subcontracta de Nissan en les plantes de Barcelona, es manifesten a la plaça Sant Jaume de Barcelona, l'1 de setembre de 2020.
EUROPA PRESS

   Avisen que si la subcontractada "cau" el pacte de Nissan també

   BARCELONA, 1 set. (EUROPA PRESS) -

   Uns 200 treballadors d'Acciona Facility Services, subcontractada de Nissan en les plantes de Barcelona, s'han concentrat per demanar a la Generalitat i a l'Ajuntament de Barcelona que s'impliquin amb ells com van fer amb la plantilla de l'automobilística.

   S'han concentrat a la plaça Sant Jaume de Barcelona a partir de les 18.00 hores d'aquest dimarts, i han clamat consignes com a 'Mateix sostre, mateixos drets', 'Volem treballar' i 'Davant els acomiadaments ni un pas enrere', protegits amb mascaretes i vestits amb les samarretes groc fosforescent que utilitzen per treballar.

   Durant la protesta, s'han apropat als concentrats la tinent d'alcalde de Drets Socials de l'Ajuntament de Barcelona, Laura Pérez, i la regidora de Comerç i Hisenda, Montserrat Ballarín, que s'han reunit amb representants del comitè d'empresa a l'interior del consistori.

   També han assistit a la protesta alguns treballadors de Nissan i representants del seu comitè, com Miguel Ángel Boiza (CC.OO.) i Miguel Ruiz (Sigen-Usoc), a més del secretari general de CC.OO. de Catalunya, Javier Pacheco.

"SER MOLTS MÉS"

   Després de la reunió amb el consistori, el president del comitè d'empresa, Manolo Núñez, s'ha dirigit als concentrats, demanant que els 500 treballadors d'Acciona Facility Services participin en protestes com la d'aquest dimarts: "Hauríem de ser molts més".

   Núñez ha exposat que han traslladat als representants de l'Ajuntament de Barcelona que "si Acciona cau, l'acord de Nissan cau" i que esperen poder-se reunir amb la Generalitat i el Govern central.

   "Aquí tots som treballadors", ha remarcat el president del comitè davant els concentrats, a els qui els ha convocat a manifestar-se el dimecres per la segona reunió de l'ERE i l'inici de la taula de reindustrialització per a Nissan, a la qual han criticat que no han estat convocats.

TERCERA JORNADA DE PROTESTES

   Aquesta ha estat la tercera jornada de protesta dels treballadors d'Acciona Facility Services, el principal proveïdor de Nissan a Barcelona.

   Les concentracions van arrencar el dilluns de fa una setmana, el mateix dia en el qual va començar el període de consultes d'expedient de regulació d'ocupació (ERE) plantejat per l'adreça pels 500 treballadors en Nissan, repartits entre les plantes de Zona Franca de Barcelona i Sant Andreu de la Barca (Barcelona).

   Els empleats d'Acciona Facility Services, en vaga indefinida des del dimecres de fa una setmana, reclamen tenir les mateixes garanties que les aconseguides pels seus companys de fàbrica en l'acord amb la multinacional nipona, com garantir que no es produeixen acomiadaments fins a finals de l'any que ve i participen en la taula de reindustrialització.

Contador