Actualitzat 26/06/2024 17:09

120 pescadors del cap de Creus s'associen per comercialitzar els seus productes

Embarcació del cap de Creus (Girona)
GENERALITAT

La Generalitat aprova les bases dels ajuts als quals poden optar

GIRONA, 26 juny (EUROPA PRESS) -

Un grup de 120 pescadors de ports pesquers del cap de Creus (Girona) han impulsat una associació per "millorar la comercialització" dels seus productes, anomenada Organització de Productors Pesquers del Cap de Creus.

El grup aglutina la producció de més d'1 milió de quilos anual de 156 espècies diferents de peix, entre les quals ha destacat el lluç, la maire, la gamba rosada, l'escamarlà, el moll de fang i el sorell, informa la Conselleria d'Acció Climàtica de la Generalitat, qui ha reconegut l'organització.

El Govern ha qualificat de política prioritària la constitució d'aquestes agrupacions de productors, que veu "complementàries" a les confraries de pescadors: Catalunya té 4 entitats més d'aquest tipus, la de Peix Blau Catalunya, Peix Blau Catsud-Tarragona, Palamós i Ràpita.

Entre els seus objectius, l'executiu català també ha assenyalat "garantir l'exercici racional" de la pesca, afavorir la programació de la producció, concentrar l'oferta i adaptar-la a la demanda i estabilitzar els preus.

AJUTS

La Conselleria d'Acció Climàtica de la Generalitat ha aprovat les bases reguladores dels ajuts del Fons Europeu Marítim, de Pesca i Aqüicultura (Fempa) als quals poden optar.

Ha fixat que l'import màxim dels ajuts sigui l'1% del valor mitjà de la producció comercialitzada per l'organització, que en el cas de la del cap de Creus és de 9,4 milions d'euros en primera venda, amb un màxim de 100.000 euros.

Així mateix, ha establert com a topall als ajuts l'aplicació de plans de producció i comercialització del 12% del valor mitjà de la producció comercialitzada durant els tres anys anteriors a l'aprovació dels documents.

Contadorwww.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés