Publicat 27/5/2019 14:10:55 +02:00CET

Uns 100 repartidors es concentren davant de Glovo a Barcelona per la mort d'un company

EUROPA PRESS

BARCELONA, 27 maig (EUROPA PRESS) -

Prop de 100 repartidors s'han concentrat aquest dilluns davant de la seu principal de Glovo a Barcelona per protestar per la mort d'un company dissabte passat a la nit amb la seva bicicleta, en un accident de trànsit amb un camió d'escombraries implicat.

Els concentrats per segon dia consecutiu, convocats per Riders per Drets, han arribat a la seu de Glovo al carrer Pujades cap a les 12 hores, i l'han trobat tancada.

La concentració ha començat sense incidents i cap a les 13.00 hores alguns 'riders' han calat foc a una de les motxilles de la companyia en l'encreuament entre els carrers Pujades i Àlaba, per la qual cosa tots dos carrers han quedat tallats.

Uns minuts més tard, alguns dels concentrats han cremat dos pneumàtics al mateix lloc mentre ocupaven el carrer, i després han calat foc a dues motxilles més i a diverses caixes.

Un grup de manifestants també ha tirat desenes d'ous i tomàquets a la façana de la seu, moment en el qual s'han apropat els Mossos d'Esquadra per pacificar la situació després d'una discussió.

Des de l'inici de la concentració hi ha hagut dues dotacions de la Brimo, que no han intervingut, i també ha arribat una dotació dels Bombers.

A les 13.30 hores i després que els bombers apaguessin el foc, el carrer ha recuperat la circulació i la concentració s'ha anat dissolent.

VEUEN FALTA DE PREVENCIÓ

El portaveu de Riders per Drets Dani Gutiérrez ha declarat als periodistes que l'empresa hauria de treballar per prevenir els riscos laborals --per exemple amb armilles reflectores--, pagar les baixes i les assegurances mèdiques: "Només demanem que compleixin la llei".

Els 'riders' sospiten que la persona que va morir el passat dissabte és un 'rider' que no tenia papers, i que podia estar treballant amb un compte llogat a un altre treballador.

"Feia temps que dèiem que passaria. No s'entén que una empresa de milers de repartidors dediqui zero euros a la prevenció de riscos laborals, cursos de formació en seguretat vial i indumentària de seguretat", i ha afegit que els repartidors han d'anar al límit per guanyar-se la vida.

Riders per Drets s'està plantejant emprendre accions legals contra Glovo per aquest accident.

Per la seva banda, membres de l'Associació Autònoma de Riders han sostingut que Glovo els obliga a treballar d'una manera perillosa perquè "han de fer malabars" per arribar a un objectiu o el sistema de la companyia els penalitza amb menys hores, segons ell.

També han criticat que els repartidors no tenen interlocutor amb la companyia, a la qual es dirigeixen via mail o xat: "No podem venir a queixar-nos aquí perquè ens fan fora".