Publicat 28/12/2019 17:26:22 +01:00CET

Unió Regionalista considera "inadmissible" el plantejament de l'autonomia de Lleó i carrega contra "beneits i traïdors"

VALLADOLID, 28 des. (EUROPA PRESS) -

Unió Regionalista de Castella i Lleó considera "inadmissible" que en "ple segle XXI" es plantegi la separació de Lleó i ha advocat per lluitar "braç a braç" per la unitat de la Comunitat per enfrontar problemes com la despoblació.

"Són massa segles, massa fets històrics en comú, perquè beneits, frívols i traïdors a Castella i Lleó, qüestionin ara per ara, per foscos interessos personals o de partit, aquesta inamovible realitat històrica", ha asseverat la formació respecte a l'aprovació en el ple d'aquest divendres a l'Ajuntament de Lleó d'una moció per reivindicar l'autonomia de la regió lleonesa, després de l'aprovació d'una moció presentada per UPL, amb els vots a favor del PSOE i Podem.

Unió Regionalista ha demanat lluitar per la unitat, fins i tot sense oblidar-se de la "Gran Castella", i amb la proposta d'una "mancomunitat de Comunitats Castellanes i Lleoneses, integrada per Castella i Lleó, Castella-la Manxa, Madrid, La Rioja i Cantàbria".

"Els qui propugnen la desunió de la nostra Regió no ho fan més que per sentiments particularistes, provincians, localistes i insolidaris, acompanyats sense cap dubte d'electoralisme", ha conclòs aquesta formació.