Publicat 14/7/2020 12:27:47 +02:00CET

Unió de Pagesos preveu una reducció de la collita d'oliva del 40% per les pluges

Olivera
GENERALITAT - Archivo

TARRAGONA, 14 jul. (EUROPA PRESS) -

Unió de Pagesos (UP) preveu una caiguda del 40% de la collita d'oliva en la campanya 2020-2021 per les pluges durant l'època de floració, que han provocat una mala pol·linització i un mal quallat.

El sindicat agrari ha estimat que a les comarques tarragonines del Baix Camp es produirà una caiguda de més del 50%, al Montsià del 40% i a l'Alt Camp del 20%, segons ha informat aquest dimarts en un comunicat.

A la comarca de l'Alt Penedès (Barcelona) es preveu una caiguda de producció "considerable", i fins i tot s'estima que hi haurà parcel·les en les quals no es collirà res, una situació similar a la de les comarques del Vallès Oriental i Occidental (Barcelona).

Al Baix Ebre (Tarragona) es preveu una caiguda del 40% de la collita però el sindicat agrari ha sostingut que podria ser satisfactòria, tenint en compte que és un territori que porta anys amb poca collita.

A la comarca Garrigues (Lleida) es preveu una caiguda allà on hi va haver molta producció l'any anterior i on es va collir amb condicions climàtiques adverses, mentre que a la zona de Garrigues sud-Priorat nord de moment no es preveu cap caiguda.

A la zona del Baix Penedès (Tarragona), es preveu una caiguda d'entre el 30% i el 40% de la collita, no tant per les pluges, sinó per la gran collita que va haver-hi en la campanya anterior.