Publicat 09/02/2020 17:16CET

Unió de Pagesos elegeix una nova Comissió Permanent Nacional integrada per set membres

El XIIIè Congrés d'Unió  de Pagesos
UNIÓ DE PAGESOS

Exigeix una llei catalana de la cadena alimentària i que organitzi el sector productor agrari

TARRAGONA, 9 febr. (EUROPA PRESS) -

El XIIIè Congrés d'Unió de Pagesos celebrat aquest cap de setmana a Falset (Tarragona) ha elegit la seva nova Comissió Permanent Nacional integrada per set membres, entre els quals Joan Caball exercirà de portaveu fins que es ratifiquin els càrrecs, ha informat el sindicat en un comunicat aquest diumenge.

Unió de Pagesos ha reclamat que els agricultors formin part d'una "estratègia global de país" i han celebrat aquest congrés, que ha clausurat el vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès, amb l'objectiu de promoure un nou debat monogràfic del món agrari en el Parlament el 2020.

Han reclamat que s'impulsi una llei catalana de la cadena alimentària i una organització general del sector productor agrari "per fer front a un mercat que no tracta amb equitat el primer graó de la cadena alimentària".

El sindicat considera urgent treballar per regular amb una llei la producció, la distribució, les pràctiques comercials deslleials, la prohibició de la venda a pèrdues i la quota de mercat "que comporta posició de domini", així com les sancions administratives corresponents.

L'organització agrària promourà la implantació de noves Organitzacions de Productors (OP), sobretot en aquells sectors que no tenen, i fomentarà la constitució d'Organitzacions Interprofessionals Agràries d'àmbit nacional i que els ens de qualitat i certificació adoptin aquesta figura.

"PERMISSIVITAT AMB EL FRAU"

Ha criticat que en les ajudes directes per superfície de la Política Agrària Comuna (PAC) a Espanya "hi ha instal·lada una elevada permissivitat amb el frau directe o en la creació de condicions artificials per accedir a les ajudes" de propietaris o usufructuaris que no tenen la condició d'agricultors.

Per això proposen regular l'agricultor "actiu i el futur agricultor genuí", basant-se que els ingressos agraris siguin com a mínim del 25% del conjunt d'ingressos, amb una franquícia de 1.250 euros per evitar l'exclusió dels sectors socials del món rural.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés