Publicat 25/8/2020 18:04:09 +02:00CET

Unió de Pagesos demana vigilar més les zones agràries de Tarragona per frenar l'"onada de robatoris"

TARRAGONA, 25 ago. (EUROPA PRESS) -

Unió de Pagesos ha demanat als Mossos d'Esquadra més vigilància a les zones agràries de Tarragona per frenar l'"onada de robatoris" a les collites que s'està registrant, sobretot, de garrofa a les Terres de l'Ebre.

Així ho ha traslladat el sindicat a representants de la policia catalana aquest dimarts en una reunió a Tortosa i una altra a Amposta, segons ha informat en un comunicat.

Els ha reclamat que "posin el punt de mira" en els compradors de les collites robades i augmentin el control per evitar que aquests productes es posin en venda, a més de perseguir a aquells que cometen els furts.

Per a això, ha exigit garantir la traçabilitat dels productes al llarg de tota la cadena alimentària, acreditant les compres de collites amb la declaració DUN --declaració anual que de forma obligatòria ha de realitzar el titular d'una explotació agrària-- i el DNI.

Així mateix, ha animat als camperols afectats per aquest tipus de robatoris a que denunciïn els fets per disposar d'"una radiografia real" de la situació i perquè es tinguin en compte estadísticament, amb l'objectiu que els Mossos prioritzin efectius per a la seva protecció.

Contador