Publicat 24/7/2019 19:03:14 +02:00CET

Unió de Pagesos demana reforçar la inserció de menors migrants amb la campanya de la fruita

Fruta en los árboles
JUNTA DE EXTREMADURA - Archivo

LLEIDA, 24 jul. (EUROPA PRESS) -

La Unió de Pagesos demanarà a la Conselleria de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat potenciar la inserció social i laboral de menors migrants sense referents amb la campanya de la fruita, desenvolupat per la Fundació Pagesos Solidaris i el servei de contractació de treballadors d'Agroxarxa.

En un comunicat aquest dilluns, el sindicat ha ressaltat que aquesta iniciativa uneix orientació, formació i capacitació professional amb la prospecció laboral i la gestió de col·locació a empreses del sector agrari.

"S'ha demostrat una experiència molt adequada per als menors i per a l'empresa contractant, que disposa de persones formades amb un seguiment i acompanyament individual", ha defensat.

El sindicat ha explicat que ha dut a terme formacions d'acolliment i Formació Professional (FP) a uns 147 menors estrangers a través de la Fundació Pagesos Solidaris.

Ha exposat que s'han contractat menors estrangers en empreses com la Finca Sant Vicenç de Raimat al Segrià, on s'han incorporat sis joves des de fa dos mesos.

La Unió de Pagesos ha remarcat que fan falta mesures laborals i socials per millorar la gestió de la campanya agrària, i ha assenyalat que el novembre del 2018 van demanar a la Conselleria una reducció del temps de tramitació de les autoritzacions excepcionals perquè aquest col·lectiu treballi durant la campanya, la qual cosa ha resultat en 30 autoritzacions fins aquest juny.