Publicat 11/7/2020 16:46:29 +02:00CET

Unió de Pagesos demana recolzar als fruticultors amb una "compra a consciència"

Bernat Ramon, responsable de Fruita Dolça
UNIÓ DE PAGESOS

LLEIDA, 11 jul. (EUROPA PRESS) -

El sindicat Unió de Pagesos ha demanat als consumidors que facin una "compra a consciència" de la fruita de Lleida com a acte de compromís amb el sector, que asseguren que és essencial en la producció alimentària.

Demana recolzar als fruticultors perquè estan treballant "redoblant esforços" per recollir la fruita en el moment àlgid de la campanya, a causa dels brots de coronavirus que han afectat el sector, ha informat el sindicat en un comunicat després de realitzar una roda de premsa.

El sindicat alerta que aquest any com l'atenció està posada sobre la campanya agrària, pot ser utilitzada pels compradors per forçar preus a la baixa, quan no creuen que hagi de ser així: "Els fruticultors es juguen tot el treball de l'any al moment clau de la campanya agrària d'estiu" i es veuen maltractats al mercat.

Per això Unió de Pagesos recorda als consumidors que tenen dret a rebre informació sobre l'origen dels productes que compren, i recomana consumir fruita fresca de temporada i de proximitat.

També reclama a les administracions que atenguin les necessitats socials de les persones sense documentació que no podran treballar en la campanya agrària: "El sindicat rebutja qualsevol forma de discriminació".