Publicat 29/5/2019 18:30:50CET

Unió de Pagesos celebra l'aprovació de la Llei d'Espais Agraris al Parlament

Cosecha de trigo en un campo cerca de la localidad de General Belgrano
REUTERS - Archivo

BARCELONA, 29 maig (EUROPA PRESS) -

Unió de Pagesos ha celebrat que el ple del Parlament d'aquest dimecres hagi aprovat la Llei d'Espais Agraris perquè es tractava d'una demanda històrica del sindicat".

L'associació també ha reclamat el desplegament de la llei "sense dilació" perquè Catalunya protegeixi el sòl agrari com a recurs bàsic per garantir la continuïtat de l'activitat agrària, ha informat aquest dimecres en un comunicat.

El sindicat ha instat la Conselleria d'Agricultura a treballar en el pla territorial agrari de Catalunya i en els plans específics, i ha recordat que el seu procediment d'elaboració ha de comptar amb la participació de les organitzacions professionals agràries.

El ple del Parlament ha aprovat la llei per unanimitat, que ha estat impulsada per ERC, JxCat, el PSC-Units i els comuns, i preveu la creació d'un "registre de terres" amb l'objectiu de posar en producció les terres en desús de Catalunya --es preveu que hi ha unes 45.000 hectàrees--.

La consellera d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Teresa Jordà, ha celebrat l'aprovació d'aquesta norma, que ha qualificat com una "llei de país perquè és imprescindible per al país", i ha defensat la necessitat de preservar els espais agraris per assegurar l'alimentació en el futur davant de l'increment demogràfic.