Publicat 17/5/2019 14:39:12 +02:00CET

Unides Podem proposa Elizo com a vicepresidenta primera del Congrés i Pisarello com a secretari

EUROPA PRESS

MADRID, 17 maig (EUROPA PRESS) -

Unides Podem ha elegit els diputats electes Gloria Elizo (Unides Podem) i Gerardo Pisarello, d'En Comú Podem, per ocupar respectivament la Vicepresidència primera i la Secretaria primera de la nova Mesa del Congrés que es formarà dimarts vinent.

El PSOE havia anunciat aquest mateix divendres --i Podem ha confirmat en una nota de premsa a primera hora-- que havia tancat amb Unides Podem un acord per al repartiment de llocs a la Mesa del Congrés dels Diputats pel qual es garanteix que junts tindran majoria en aquest òrgan de decisió que organitza els debats de la Cambra.

Als socialistes els correspondrà la Presidència del Congrés, que caurà en Meritxell Batet, a més d'una vicepresidència i una secretaria, és a dir, tres llocs. Unides Podem ocuparà, per la seva banda, la Vicepresidència i les Secretaria primeres.

Elizo ja era vicepresidenta quarta del Congrés amb Ana Pastor, però ara passarà a la primera, que és la que ocupa la Presidència del ple en absència del titular. Pisarello, per la seva banda, era primer tinent d'alcalde amb Ada Colau a Barcelona i en les eleccions del 28 d'abril ha fet el salt a la política nacional.

IGLESIAS, "SATISFET"

En la propera legislatura, que començarà dimarts vinent amb la constitució de les Corts Generals, se l'ha col·locat com a secretari primer. Sota la Presidència de Pastor, En Comú Podem va estar representat en la Secretaria Tercera amb el diputat Marcelo Expósito.

El líder de Podem, Pablo Iglesias, ha mostrat aquest divendres, en roda de premsa al Congrés, la seva satisfacció amb el pacte assolit amb el PSOE, un acord "assenyat" que va en la direcció de col·laboració entre tots dos partits.

I un acord, ha subratllat, amb el qual pretenen posar fi a l'"etapa de bloqueigs" que, al seu parer, han practicat els darrers tres anys tant el PP i com Ciutadans a la Mesa de la Cambra baixa, on sumaven majoria.