Publicat 27/5/2019 1:09:30 +02:00CET

Unides Podem culpa del seu mal resultat en les europees l'"efecte arrossegament" del PSOE

Palop (Podemos) lamenta que Borrell suene para jefe de la diplomacia europea tras ocupar puesto en el consejo de Abengoa
Eduardo Parra - Europa Press

MADRID, 27 maig (EUROPA PRESS) -

El cap de llista d'Unides Podem Canviar Europa al Parlament Europeu, María Eugenia Rodríguez Palop, ha assenyalat aquest dilluns que la seva formació hauria desitjat un millor resultat i atribueix els mals resultats, sis escons, "a l'efecte arrossegament" del PSOE al qual "ha afavorit tenir el control de les institucions".

En roda de premsa a la seu electoral d'Unides Podem, Palop, que ha comparegut juntament amb les candidates Sira Rego (IU) i Idoia Villanueva (Podem), ha apuntat que continuen valorant positivament la coalició de la formació lila amb Esquerra Unida. El 2014, anant per separat, l'Esquerra Plural va aconseguir sis escons i Podem va irrompre amb cinc.

Per a Unides Podem els resultats del 2014 no són comparables amb els actuals perquè són "dues realitats polítiques diferents" i "han passat moltes coses". "A Europa l'esquerra s'ha fragmentat i ha pujat l'extrema dreta. Continuem valorant molt positivament la unió de l'esquerra", ha ressaltat Palop.

Amb tot, ha destacat que la seva candidatura és l'única força que pot ser "dic de contenció" a l'Europa de les retallades i que pot "garantir una Unió Europea més democràtica, social, verda i feminista".

Per la seva banda, Rego ha indicat que encara és aviat per avaluar la dimensió i magnitud dels resultats obtinguts, i ha afegit que ara toca posar en marxa el programa electoral. En aquesta mateixa línia s'ha expressat Palop, qui ha assenyalat que compten "amb el suport popular" suficient per dur a terme el seu programa.

El PSOE ha guanyat aquest diumenge les seves primeres eleccions al Parlament Europeu des de l'any 2004, amb un 32,82 per cent de vots que el consoliden com a primera força política i que es convertiran en 20 escons, sis més que els actuals. El PP ha estat segon, amb el 20,12 per cent dels vots i 12 escons, un resultat sis punts per sota que el 2014.