Publicat 05/11/2021 21:45CET

Unides Podem cerca acabar amb l'exempció total de Patrimoni i pujar els trams més alts als Pressupostos

El portaveu d'Unides Podem, Pablo Echenique, intervé en una roda de premsa anterior a una Junta de Portaveu al Congrés dels Diputats, a 26 d'octubre de 2021, a Madrid, (Espanya).
A. Pérez Meca - Europa Press

Planteja una quota líquida estatal per impedir que comunitats com la de Madrid deixin d'ingressar per aquest impost

MADRID, 5 nov. (EUROPA PRESS) -

Unides Podem ha registrat esmenes en solitari al projecte de Pressupostos Generals de l'Estat de 2022 per impedir que hi hagi comunitats on no es pagui l'Impost sobre Patrimoni, assegurant una quota líquida estatal, i pujar un punt els tres trams més alts d'aquest impost.

Així consta en dues esmenes a les quals ha tingut accés Europa Press, amb les quals el soci de coalició del PSOE cerca modificar la Llei de l'Impost sobre Patrimoni per elevar a 2,7%, 3,1% i 4,5% els tipus aplicables (per a patrimonis superiors de 2,6 milions d'euros de base liquidable).

Així mateix, crea una quota estatal en l'impost el rendiment del qual constitueix un ingrés de l'Estat no cedit a les comunitats autònomes, amb la finalitat d'impedir que es deixi d'ingressar per aquest impost en autonomies, com succeeix en la Comunitat de Madrid.

ERC JA VA PROMOURE UNA QUOTA ESTATAL

No és la primera vegada que Unides Podem promou un enduriment de la fiscalitat als grans patrimonis, doncs l'any passat ja va proposar la creació d'un impost sobre les grans fortunes entre les mesures que va plantejar en la comissió de reconstrucció creada al Congrés arran de la crisi provocada per la pandèmia.

També ha demanat repetidament harmonitzar aquest impost, així com el de Successions i Donacions, davant les bonificacions totals que apliquen comunitats com la de Madrid, una aposta compartida tant pel seu soci de Govern, el PSOE, com per altres socis parlamentaris.

Així, ERC ja va impulsar, tant als últims Pressupostos com en la nova llei de mesures contra el frau fiscal, la creació d'una quota estatal per assegurar l'aplicació de l'Impost sobre Patrimoni en tot el país.

OPOSICIÓ Al MAGATZEM DE RESIDUS NUCLEARS A CÒRDOVA

A més d'aquestes dues esmenes, el grup confederal ha presentat pel seu compte esmenes per moure inversions del Pressupost, i fins i tot suprimir alguna partida, com una d'una mica menys de 5 milions prevista per estudis per a l'ampliació de l'ATC (magatzem temporal centralitzat) de residus de El Cabril (Còrdova).

Unides Podem expressa la seva preocupació per l'ampliació de fins el 21 milions d'euros previstos per 2025 per a l'ampliació d'aquest cementiri de residus nuclears, una actuació a la qual s'oposen pel seu impacte i els riscos que, al seu judici, té sobre la salut pública i el medi ambient.

REFORMA DEL RÈGIM DELS JORNALERS

Així mateix, el grup confederal presenta una reforma del règim del Sistema Especial de Seguretat Social dels treballadors agraris per compte d'altri, amb canvis en la regulació de cotització i infraccions per obligar els empresaris a comunicar l'alta als treballadors abans que comenci l'activitat.

Actualment, la llei permet que l'empresari doni l'alta a treballadors temporers després de la seva incorporació, la qual cosa dificulta a la Inspecció de Treball la seva comprovació i actuar en conseqüència, doncs és legal que pugui haver-hi treballadors sense donar d'alta.

Contador

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés