Publicat 05/10/2020 11:45CET

Unicaja i Liberbank confirmen contactes "preliminars" per a una possible fusió

[Sevilla] Unicaja Banco
UNICAJA

MADRID, 5 oct. (EUROPA PRESS) -

Unicaja i Liberbank han confirmat aquest dilluns contactes "preliminars" de cara a una possible fusió, sense que, ara per ara, s'hagi adoptat cap decisió sobre aquesta qüestió.

"Pel que fa a determinades informacions d'alguns mitjans de comunicació, Unicaja Banco comunica que de manera regular analitza possibles oportunitats d'inversió o operacions corporatives que puguin resultar d'interès per a tots els seus accionistes", ha afirmat Unicaja a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

De la seva banda, Liberbank ha informat la CNMV que, dins de l'anàlisi estratègica que habitualment duu a terme, s'inclou l'estudi de possibles operacions d'integració que permetin optimitzar el valor de la companyia.

En aquest sentit, les dues entitats han confirmat "contactes preliminars" entre elles, sense que encara s'hagi adoptat cap decisió sobre aquesta qüestió.

Unicaja diu que el seu Consell d'Administració té coneixement d'aquests contactes, tot i que per ara no hi han participat assessors externs, i informarà el mercat de les possibles decisions "rellevants" que adopti.

Les dues entitats ja van parlar per encarar una fusió, però els seus consells d'administració van decidir el maig del 2019 no continuar amb el procés perquè era impossible assolir un acord sobre l'equació de bescanvi.

No obstant això, la baixa rendibilitat del sector bancari europeu, pressionada encara més per la previsible prolongació de l'entorn de tipus d'interès baixos i l'actual crisi del coronavirus, ha tornat a situar les fusions en el punt de mira perquè les entitats aconsegueixin reduir costos i millorar la seva eficiència.

De fet, el Banc Central Europeu (BCE) ha intensificat aquests mesos la crida perquè les entitats de la zona euro escometin fusions tant en l'àmbit domèstic com transnacional per mirar de resoldre els problemes de baixa rendibilitat que arrossega el sector des d'abans de la pandèmia, però que la crisi actual ha exacerbat.

En aquesta línia, el Consell de Supervisió del BCE va anunciar al juliol que "facilitarà" la consolidació del sistema bancari de la zona euro mitjançant l'ús de les seves eines supervisores, per la qual cosa no exigirà uns requisits de capital més elevats a les entitats que sorgeixin d'una fusió.

Així, CaixaBank i Bankia han obert el procés de fusions del sector i el mercat estava pendent de possibles candidats a protagonitzar una potencial operació de consolidació. El mateix dia que CaixaBank i Bankia van anunciar contactes de cara a una possible fusió, Unicaja i Liberbank es van impulsar en borsa un 13,2% i un 13,5%, respectivament.

Contador

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2020 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés