Actualitzat 20/10/2019 16:51:44 +00:00 CET

Unes 1.000 persones llancen bosses d'escombraries prop de la Delegació del Govern a Barcelona

Concentración entre la calle Mallorca y Bruc en Barcelona
EUROPA PRESS

BARCELONA, 20 oct. (EUROPA PRESS) -

Unes 1.000 persones han començat a concentrar-se aquest diumenge a la tarda, setè dia de protestes per la sentència de l'1-O, a l'encreuament dels carrers Mallorca i Bruc de Barcelona per llançar bosses d'escombraries a la Delegació del Govern central a Catalunya.

La concentració, convocada per 'PícnicxRepública' inicialment a l'encreuament del carrer Mallorca amb Roger de Llúria, on està la Delegació, ha començat poc abans de les 18.00 hores uns 100 metres més lluny d'aquesta institució a causa d'un cordó policial fet amb tanques al carrer Mallorca.

Els concentrats, equipats amb bosses d'escombraries, tal com animaven els convocants, han llançat desenes de bosses darrere de les tanques, mentre entonaven consignes com 'Fora les forces d'ocupació', 'No us mereixeu, la senyera que porteu', 'No estem totes, falten les preses', 'Vergonya', 'Buch dimissió', 'Presos polítics, llibertat' i l'himne d''Els Segadors'.

Entre la multitud, hi havia cartells amb lemes com 'Ja ens hem alçat, farem caure el botxí', i els concentrats, molts d'ells abillats amb banderes 'estelades', també han entonat 'Està a la presó, el nostre conseller' i 'Ser policia vergonya em faria'.

Després de diversos minuts llançant escombraries, s'ha originat un petit foc entre les bosses, que ha estat apagat immediatament per dos manifestants, i al que s'han apropat momentàniament dos dels antidisturbis dels Mossos d'Esquadra que estaven contemplant l'escena a uns 20 metres darrere de les tanques, acompanyats de tres furgons estacionats.