Publicat 22/5/2020 14:20:15 +02:00CET

Unes 9.120 persones s'apunten al SOC per a la campanya de la fruita, el triple que en 2019

BARCELONA, 22 maig (EUROPA PRESS) -

Unes 9.120 persones s'han inscrit en la borsa de treball del Servei Públic d'Ocupació de Catalunya (SOC) per treballar en la campanya de la fruita, fet que suposa el triple que fa un any.

El secretari general de la Conselleria de Treball, Assumptes Socials i Famílies, Josep Ginesta, ha explicat que el departament ha intensificat el seu suport a la campanya agrària 2020 i especialment a la fruita dolça, destinant "més de 2,5 milions d'euros" al sector amb varis, segons un comunicat aquest divendres.

La Generalitat ha pressupostat 625.000 euros per contractar 52 persones tècniques durant quatre mesos per realitzar tasques de mediació i suport a l'acolliment de treballadors temporers en la campanya agrària de la demarcació de Lleida.

A més, un total de 378 persones desocupades rebran formació en 11 especialitats corresponents a la família professional agrària per a l'obtenció de certificats de professionalitat: en activitats auxiliars, agricultura ecològica i aprofitament forestal amb una inversió d'1,47 milions d'euros.

Ginesta també ha destacat el comportament "diferent i sostingut" del mercat de treball en el sector agroalimentari, en comparació d'altres sectors econòmics durant el període d'afectació del coronavirus.

Contador

el més llegit

 1. 1

  L'Ajuntament de Barcelona impulsa un model híbrid de lloguer i masoveria per a veïns

 2. 2

  Lleida demana al Govern que traslladi a Sánchez la seva petició de regularitzar a persones sense papers

 3. 3

  Crèdit Andorrà entra en el grup assegurador Assegur

 4. 4

  Mor l'actor Jordi Mestre en un accident de moto

 5. 5

  AMP.- Coronavirus.- El 83% de les residències de Girona no tenen casos confirmats ni sospitosos