Publicat 8/4/2019 20:07:11 +02:00CET

Unes 400 persones marxen amb treballadors del Metro contra la gestió de l'amiant

AMP.- Unes 400 persones marxen amb treballadors del Metre contra la gestió del
EUROPA PRESS

BARCELONA, 8 abr. (EUROPA PRESS) -

Més de 400 persones han comenat sobre les 17 hores d'aquest dilluns una manifestació amb treballadors del Metro de Barcelona per protestar contra la gestió que Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) est fent de la presncia d'amiant a la xarxa.

La marxa, que coincideix amb una jornada d'aturades parcials, ha sortit de la plaa Universitat i acabar a la plaa Sant Jaume, davant l'Ajuntament de la capital catalana, després de recórrer la Gran Via --en qu s'han detingut diversos minuts en l'encreuament amb passeig de Grcia--, Pau Claris i Via Laietana.

Durant la marxa --que ha rebut el suport d'altres collectius, com Yayoflautas i l'Associació de Víctimes Afectades per l'Amiant a Catalunya-- han cridat consignes com 'Morir per treballar s'ha d'acabar' i 'Tu, que ests mirant, també t'estan matant'.

El membre del comit de vaga David Vázquez ha destacat en declaracions els mitjans que l'aturada del matí --entre les 6.00 i les 10.00 hores-- ha tingut un seguiment del 95%, i ha destacat que els treballadors estan molt conscienciats perqu es tracta d'un assumpte de salut.

Ha criticat la gestió de la direcció de TMB de la presncia d'amiant: "Avui estem pitjor que fa un mes" perqu se'ls va proposar analitzar tots els elements del Metro per finalment s'aposta per fer-ho dels trens posteriors el 2005, segons ell, quan els treballadors volen examinar-los tots.

La presidenta del comit d'empresa, Amada Álvarez, ha celebrat el seguiment de l'aturada del matí, que es repeteix de 16 a 20 hores i a partir de les 21.35 hores, com faran també els treballadors el dilluns 28 d'abril.

El president de l'Associació de Víctimes Afectades per l'Amiant a Catalunya, Benedicto Martino Cruz, ha destacat el seu suport als treballadors del Metro i ha criticat que l'empresa actu com si hi hagués "amiant del bo i amiant del dolent i no es facin responsables".

Un representant del Metro de Madrid ha criticat davant els manifestants que els treballadors no han estat formats ni previnguts de la presncia de l'amiant, i ha apostat per combatre units aquesta situació.

Des de la Plataforma d'Afectats de l'Abaceria han recordat que les obres d'aquest mercat de Grcia s'han detingut davant les queixes venals per dur a terme els treballs malgrat haver-hi amiant a l'edifici --ha assegurat que, com a precaució, van suggerir als vens tancar les finestres en determinades franges horries del dia--, i ha avisat: "Ens mantindrem vigilants".

SEGUIMENT DEL 95%

El membre del comit de vaga David Vázquez ha destacat en declaracions als mitjans abans de la marxa sobre l'aturada del matí --entre les 6.00 i les 10.00 hores-- ha tingut un seguiment del 95%, i ha destacat que els treballadors estan molt conscienciats perqu es tracta d'un assumpte de salut.

Ha criticat la gestió de la direcció de TMB de la presncia d'amiant: "Avui estem pitjor que fa un mes" perqu se'ls va proposar analitzar tots els elements del Metro per finalment s'aposta per fer-ho en els trens posteriors al 2005, segons ell, quan els treballadors volen examinar-los tots.