Unes 2.000 persones a Barcelona participen en una cassolada contra la visita del rei

Publicat 3/11/2019 20:51:21CET
Unes 2.000 persones a Barcelona participen en una cacerolada contra la visita del rei, davant el Palau de Congressos de Catalunya i l'Hotel Fairmont Juan Carlos I, el 3 de novembre de 2019
EUROPA PRESS

BARCELONA, 3 nov. (EUROPA PRESS) -

Unes 2.000 persones participen en una cassolada aquest diumenge a la nit a Barcelona davant el Palau de Congressos de Catalunya i l'hotel Juan Carlos de l'avinguda Diagonal, en protesta per l'arribada del rei Felip VI i en previsió que passi la nit en aquest hotel, afirmen els convocants.

L'afluència de persones ha provocat el tall al trànsit de la Diagonal --un dels accessos a la ciutat--, i els concentrats porten cassoles i criden consignes com 'Fora fora fora la bandera espanyola', 'Catalunya no té rei' i 'Fora el Borbó'.

La zona té un fort dispositiu de seguretat: el tram lateral de la Diagonal, proper al Palau de Congressos, està blindat amb tanques i envoltat de furgons dels Mossos d'Esquadra, i un helicòpter policial sobrevola la zona.

Una columna dels joves acampats a la plaça Universitat des de fa quatre dies s'ha incorporat a la protesta amb la pancarta 'La lluita de la joventut, el futur del nostre poble'.

Està previst que la Família Real participi aquest dilluns en el lliurament de premis de la Fundació Princesa de Girona (FPdGi) a Barcelona, i també s'ha convocat una concentració de protesta a les 16.30 davant el Palau de Congressos de Catalunya.