Publicat 5/5/2019 18:06:58 +02:00CET

La ultradreta austríaca crida a combatre l'"astuta islamització" d'Europa

Bandera de Austria
EUROPA PRESS - Archivo

ZURIC, 5 maig (Reuters/EP) -

El líder de l'ultradretà Partit de la Llibertat (FPO) austríac, Heinz-Christian Strache, ha llançat aquest diumenge una crida a combatre l'"astuta islamització" d'Europa en el que suposa una radicalització del discurs davant la proximitat de les eleccions europees.

Strache, que és a més el vicecanceller del govern conservador austríac, ha reivindicat la seva expressió de "desplaçament de població" per referir-se a la immigració, una terminologia pròpia dels grups d'ultradreta austríacs que aspiren a expulsar els immigrants.

"Hi ha una astuta islamització, un canvi de població o un desplaçament de població", ha afirmat Strache en declaracions al periòdic OE.24.

Strache s'ha referit a l'entrada d'immigrants el 2015, la majoria refugiats sirians que anaven de pas cap a altres països europeus: "El nostre objectiu és rectificar el llegat dels anteriors governs en matèria d'immigració i detenir la immigració de països musulmans i fomentar la integració", ha reblat. Àustria va acollir l'equivalent a l'1 per cent de la seva població com a refugiats.

Les enquestes situen el FPO de Strache com a tercera força política de cara a les europees, mentre que el Partit Popular que governa amb el suport del FPO seria la força més votada. El Partit Socialdemòcrata (SPO) seria la segona opció més votada.

No obstant això, organitzacions de defensa dels drets dels immigrants esgrimeixen que el 2018 amb prou feines el 16 per cent de la població d'Àustria tenia ciutadania estrangera, sis punts més que una dècada enrere, i han criticat la semblança dels cartells de les joventuts del FPO contra la immigració amb la propaganda nazi. El tinent d'alcalde del poble natal d'Adolf Hiter va haver de dimitir després de comparar els immigrants amb rates.