Publicat 5/6/2019 17:41:01 +02:00CET

La UGT lamenta una agressió d'un intern a un funcionari a la presó de Lleida

UGT lamenta una agressió d'un intern a un funcionari a la presó de Lleida
EUROPA PRESS

LLEIDA, 5 juny (EUROPA PRESS) -

UGT-Presons de Lleida ha lamentat una agressió a la presó de Lleida en la qual un intern va propinar tres cops de puny a un funcionari al qual van haver de posar tres punts de sutura a la cara, ha informat el sindicat aquest dimecres en un comunicat.

Segons el sindicat, aquest dimarts al matí, quan dos funcionaris es disposaven a obrir la cel·la d'un intern per sortir al pati, el pres "va propinar tres cops de puny a un dels treballadors, fet que li va suposar tres punts de sutura a la cara".

"El centre penitenciari de Ponent té molts interns de l'est amb greus problemes psiquiàtrics i nosaltres no estem preparats per acollir aquest tipus de persones", apunta el sindicat, que demana que aquests interns es desplacin en un altre espai.

El sindicat reclama que es cobreixin les vacants de funcionaris que existeixen actualment a la presó de Lleida, per personal que s'ha jubilat recentment o bé que està de baixa laboral.

Per la seva banda, la Conselleria de Justícia ha assenyalat a Europa Press que el funcionari va necessitar assistència mèdica i ha causat baixa laboral.

Justícia precisa que el succés es va produir sobre les 10.00 hores, quan els funcionaris van obrir la porta al pres que es trobava al Departament de Règim Tancat i que l'intern ja ha estat traslladat a la presó de Quatre Camins, a la Roca del Vallès (Barcelona).