Publicat 28/7/2019 12:19:10CET

UGT Iberia diu que les cancel·lacions del dissabte són fruit de la vaga, no de la pluja

Aeroport Josep Tarradellas Barcelona El Prat
David Zorrakino/Europa Press

Els treballadors demanaran a l'empresa tornar a negociar

EL PRAT DE LLOBREGAT (BARCELONA), 28 jul. (EUROPA PRESS) -

El portaveu d'UGT a Iberia Barcelona, Oscar Minguillón, ha afirmat aquest diumenge que els retards i cancel·lacions de vols del dissabte són conseqüència de la vaga i no de la pluja: "Si només mitja hora de pluja intensa paralitzés l'aeroport seria un problema greu per a una infraestructura internacional com aquesta".

En declaracions als periodistes a les instal·lacions de l'Aeroport de Barcelona, Minguillón ha dit que no entraran en la "guerra de xifres" sobre el seguiment de la vaga contra Iberia --que afirma que és d'un 11% el matí d'aquest diumenge-- i mantenen que un 80% dels treballadors que no tenen serveis mínims han secundat la convocatòria.

El president del comitè d'empresa d'Iberia Catalunya, José Antonio Ramírez, ha explicat que els treballadors es reuniran aquest dilluns per valorar la vaga, i ha avançat que demanaran a la companyia que es reprenguin les negociacions.

Ramírez també ha afirmat que no descarten noves convocatòries de vaga si l'empresa no està disposada a negociar: "No descartem cap escenari. Estem convençuts que això ha de tenir una solució definitiva i la cercarem de qualsevol manera".

Minguillón ha dit que demanen disculpes als passatgers afectats i ha insistit que la seva intenció no és perjudicar-los sinó "fer un cridament a l'administració i a l'empresa perquè posin fi al problema que té l'Aeroport de Barcelona", i ha afirmat que hi ha una manca de treballadors a la companyia principal.