Publicat 31/1/2019 18:17:42 +01:00CET

La UGT exigeix que "no es facin servir els llocs de treball com a monedes de canvi" en les empreses de VTC

Vehicle VTC a l'avinguda Diagonal
EUROPA PRESS

BARCELONA, 31 gen. (EUROPA PRESS) -

La UGT de Catalunya ha exigit aquest dijous que "no es facin servir els llocs de treball com a monedes de canvi" per part de les empreses de vehicles de lloguer amb conductor (VTC), ha indicat en un comunicat.

Ha alertat de la irresponsabilitat" de les direccions d'aquestes empreses en anunciar la presentació imminent d'Expedients de Regulació d'Ocupació (ERO), malgrat que encara no se n'hagi registrat cap, després que plataformes com Uber i Cabify hagin comunicat que deixaran d'operar a Barcelona a partir d'aquest divendres.

El sindicat ha defensat que el decret llei aprovat aquest dimarts pel Govern catal no és la solució per al conflicte per tampoc cap motiu suficient per a la presentació d'una "mesura excessiva" com els ERO.

És per aquest motiu que ha instat les empreses de VTC que actun amb la "mxima responsabilitat i no facin servir mesures tan drstiques ni precipitades sense conixer l'impacte real" que suposar l'entrada en vigor d'aquesta norma.

L'organització ha reiterat la necessitat de mantenir i dignificar els llocs de treball de les empreses de VTC i de la "coexistncia" de més d'un model en l'mbit de transport de viatgers en vehicles de turisme.