Publicat 6/9/2019 14:12:28 +02:00CET

UGT critica Iberia per utilitzar la vaga de Barcelona per "trencar" la negociació col·lectiva

BARCELONA, 6 set. (EUROPA PRESS) -

La secció sindical d'UGT de Catalunya ha criticat Iberia per utiltizar el dret a vaga del personal de terra de la companyia a l'Aeroport de Barcelona-El Prat per "trencar unilateralment" la negociació del conveni col·lectiu estatal.

En un comunicat aquest divendres, ha sostingut que d'aquí a les properes aturades, convocades per als dies 21, 22, 23 i 24 de setembre, hi ha prou temps perquè l'empresa iniciï les negociacions oportunes que permetin arribar a acords.

"Rebutgem l'actitud de la direcció d'Iberia, que aquest dijous va comunicar que suspenia unilateralment la negociació col·lectiva amb el pretext dels conflictes oberts a diferents aeroports de l'Estat, entre ells el del Prat", ha criticat el sindicat.

Considera que no és incompatible continuar negociant el conveni --que afecta 15.000 persones arreu de l'Estat, 2.500 de les quals són a Barcelona-- mentre els treballadors fan ús "del legítim dret a vaga".

"ACTE DE MALA FE"

Per a UGT de Catalunya, el posicionament de la companyia pot constituir "un acte de mala fe que trenqui el procés de negociació".

Els treballadors mantenen les peticions per a l'Aeroport de Barcelona: transformar els 400 contractes eventuals en contractes fixos parcials i transformar els contractes fixos parcials en contractes a temps complet.

Demanen, a més, la reorganització dels torns de feina per evitar línies de fins a vuit o nou dies de feina seguits, així com més dies festius perquè la plantilla pugui conciliar la vida personal i familiar.

OBERTS AL DIÀLEG

UGT de Catalunya ha recordat que la plantilla "sempre" ha estat oberta al diàleg i a evitar la conflictivitat per respecte als passatgers i als clients de les aerolínies a les quals dona servei Iberia Barcelona.

La plantilla d'Iberia Airport Services al Prat és d'uns 2.700 treballadors, que s'encarreguen de la facturació, l'embarcament, la càrrega i descàrrega, l'assistència i el manteniment d'avions, i donen servei a una trentena de companyies, entre elles Vueling, British Airways i Turkish Airlines.