Publicat 29/11/2019 18:49:57 +01:00CET

La UGT celebra la sentència de Glovo que marca un camí cap al reconeixement laboral dels repartidors

El secretari general de la UGT de Catalunya, Camil Ros.
EUROPA PRESS - Archivo

MADRID, 29 nov. (EUROPA PRESS) -

La UGT ha celebrat que el Tribunal Superior de Justícia de Madrid hagi revocat la resolució d'un jutjat social de Madrid que va establir que la relació d'un repartidor amb l'empresa Glovo era pròpia de treballador autònom i que existeix una relació laboral ordinària o comuna alguna cosa que des del sindicat creuen que marca "un camí cap al reconeixement laboral de tots els repartidors".

Així ho recull la sentència de la Sala social del TSJM per declarar improcedent l'acomiadament d'aquest repartidor una vegada que la seva relació laboral no és d'autònom i decreta que se'l readmeti "immediatament" al seu lloc de feina en les mateixes condicions que tenia, però amb un contracte ordinari, o bé l'indemnitzi amb 2.416,70 euros.

"Entenem que aquesta sentència, aprovada per la majoria del Ple del Tribunal Superior de Justícia en el dia d'avui, marca un camí cap al reconeixement de la relació laboral de tots els repartidors de plataformes digitals. Aquesta sentència llença per terra la idea que una persona amb un mòbil i una bicicleta, que està obligat a complir totes les ordres d'aquesta plataforma, pugui ser un emprenedor-empresari. Aquesta situació no ha d'allargar-se", han sostingut en un comunicat des d'UGT.