Publicat 6/2/2019 14:29:20 +01:00CET

La UGT i CCOO de Catalunya demanen imparcialitat per part dels magistrats en el judici de l'1-O

Camil Ros (UGT) i Javier Pacheco (CCOO), Arxiu
EUROPA PRESS

Reclamen als governs "plena dedicació" contra la precarietat i desigualtats

BARCELONA, 6 febr. (EUROPA PRESS) -

La UGT i CCOO de Catalunya han demanat aquest dimecres en un comunicat conjunt que els magistrats "actun com a tercers, aliens als interessos en joc" en el judici de l'1-O, amb integritat, coherncia, respecte a la dignitat humana, diligncia i transparncia.

Consideren que hi ha hagut actuacions judicials contrries a la llibertat d'expressió i organització amb les quals "s'ha posat en qüestió la confiana pública en el sistema judicial" i el seu paper de pilar democrtic, per la qual cosa creu que el Tribunal Suprem té ara la mxima responsabilitat de complir el seu deure.

També consideren que les acusacions de la Fiscalia s'associen a un ús de la violncia que tots dos sindicats no han vist "ni s'ha pogut acreditar", així que demanen revisar aquestes acusacions i que les deliberacions del tribunal es limitin a fets provats.

CONTRIBUIR-HI DES DELS SINDICATS

CCOO i la UGT de Catalunya afirmen que el problema polític entre Catalunya i la resta d'Espanya no s'hauria d'haver judicialitzat sinó haver abordat des de la política.

Per aquest motiu, demanen dileg i negociació, que implica que el Govern de l'Estat i la Generalitat ho afavoreixin: els dos sindicats prometen contribuir-hi, "en un espai ampli de la societat civil i política de Catalunya".

ELS SEUS AFILIATS

També defensen la diversitat i pluralitat de la societat catalana com la seva riquesa més gran, per la qual cosa rebutgen qualsevol "actitud d'intolerncia que posi en risc la convivncia".

I en defensar la pluralitat, valoren també que els seus afiliats participin en mobilitzacions polítiques d'acord amb les seves conviccions.