Publicat 2/4/2019 14:53:34 +02:00CET

La UGT de Catalunya recorda que l'atur segueix augmentant entre les persones més grans de 45 anys

Oficina De Trabajo De La Generalitat (OTG), SOC, Paro
GENCAT - Archivo

BARCELONA, 2 abr. (EUROPA PRESS) -

La UGT de Catalunya ha recordat aquest dimarts que l'atur segueix augmentant en alguns collectius, especialment entre els més grans de 45 anys, que ja representen el 53% del total d'aturats a Catalunya, i les dones, els joves i els immigrants.

El sindicat ha reaccionat així a les dades de l'atur de mar publicades aquest dimarts pel Ministeri de Treball, Migracions i Seguretat Social, que han situat el nombre d'aturats registrats a Catalunya en els 395.740.

"Des de la UGT de Catalunya no podem valorar de manera positiva les dades de l'atur registrat, contractació i afiliació a la seguretat social que coneixem aquest dimarts", ha lamentat el sindicat, que ha recordat que la reducció ha estat la més baixa al mar des del 2012.

Així mateix, ha alertat que l'increment de la contractació i l'afiliació a la seguretat social ve acompanyada de l'increment de la temporalitat, la parcialitat, els contractes de curta durada i els salaris baixos.

Per aix, el sindicat advoca per derogar les reformes laborals, utilitzar la contractació indefinida i la jornada completa com a model general de contractació laboral, implementar el registre de la jornada i el control horari de manera efectiva, i traslladar a la negociació collectiva els acords aconseguits a l'Aenc i l'AIC, així com elevar el Salari Mínim Interprofessional (SMI) fins als 1.000 euros.