Publicat 22/5/2019 17:49:03 +02:00CET

UGT de Catalunya reclama un conveni digne per al sector d'òptiques de Barcelona

BARCELONA, 22 maig (EUROPA PRESS) -

UGT de Catalunya ha reclamat un conveni digne per al sector d'òptiques de Barcelona i ha alertat que l'Associació Espanyola de Cadenes d'Òptica (Aeco) pretén retallar drets amb les propostes presentades en les reunions de negociació del conveni barceloní.

En un comunicat aquest dimecres, la UGT ha criticat que la plataforma de l'Aeco, que planteja un conveni de tres anys, rebutja reduir la jornada anual i "es nega" a millorar els permisos retribuïts i a incloure textos de l'Acord Interprofessional de Catalunya (AIC) signats per Foment del Treball, Pimec, UGT i CCOO.

També ha destacat que no vol incloure les darreres modificacions legislatives en matèria de registre de jornada, plans d'igualtat, permisos de paternitat i maternitat, i igualtat retributiva i víctimes de violència de gènere.

PROPOSTES

El sindicat ha reclamat garantir el poder adquisitiu dels treballadors amb increments per sobre de la inflació i un salari base mínim anual de 14.000 euros.

També han situat entre els seus propòsits establir millores en la jornada laboral, millorar els permisos retributius i establir un sistema de registre de la jornada, així com plans d'igualtat, i mesures que afavoreixin la conciliació de la vida laboral, personal i familiar.

UGT de Catalunya ha sostingut que per la conjuntura econòmica "és el moment" de retornar als treballadors del sector el que en temps de crisi es va haver d'adequar i adaptar per fer front a moments difícils d'incertesa econòmica.