Publicat 12/4/2019 16:44:39 +02:00CET

La UGT de Catalunya insta a augmentar els salaris i fixar un SMI de 1.000 euros

Camil Ros y  María Carmen Barrera (UGT)
EUROPA PRESS - Archivo

BARCELONA, 12 abr. (EUROPA PRESS) -

La UGT de Catalunya ha instat a augmentar els salaris i fixar un Salari Mínim Interprofessional (SMI) de 1.000 euros, tal com ha subratllat que recomana la Carta Social Europea --demana fixar-lo en el 60% del sou mitj d'una economia--.

En un comunicat, el sindicat ha valorat així les dades definitives de l'Índex de Preus de Consum (IPC) a Catalunya, publicats aquest divendres per l'Institut Nacional d'Estadística (INE), que han situat la taxa interanual en l'1,4% aquest mar, tres dcimes més que el mes anterior.

L'organització ha exigit que s'apliquin els acords salarials pactats en l'Acord Estatal de Negociació Collectiva (AENC) i l'Acord Interprofessional de Catalunya (AIC), que havien de traslladar als convenis collectius diversos augments de prop del 3% i un SMI de 14.000 euros anuals, a més d'incloure clusules de revisió salarial amb efectes retroactius.

"La manca de correlació entre creixement econmic, augment de beneficis empresarials i evolució salarial es deu fonamentalment al desequilibri en la correlació de les forces introdut en la negociació collectiva amb la reforma laboral del 2012", ha exposat.

És per aix que el sindicat ha reiterat la seva petició de "mesures immediates" per revertir les reformes laborals i els seus efectes negatius per disminuir la precarietat del mercat laboral i millorar les condicions de treball.