Publicat 13/3/2019 15:26:14 +01:00CET

La UGT de Catalunya insisteix a revertir les reformes laborals i apujar els salaris en un 3%

L'INE confirma l'acceleració de l'IPC al febrer fins a l'1,1% per les gasolines
EPDATA

BARCELONA, 13 mar� (EUROPA PRESS) -

La UGT de Catalunya ha exigit al Govern que reverteixi les reformes laborals i a les empreses que apliquin els augments salarials entorn del 3% pactats en l'Acord per l'Ocupació i la Negociació Collectiva (AENC) i l'Acord Interprofessional de Catalunya (AIC).

Aquesta ha estat la reacció del sindicat després de saber-se que l'Índex de Preus del Consum (IPC) a Catalunya va pujar tres dcimes al febrer respecte al gener, alhora que la taxa interanual va escalar una dcima, fins a l'1,1%.

En un comunicat aquest dimecres, ha recordat que els salaris han perdut pes dins de la composició del PIB, perqu mentre que el 2011 representaven un 48,9%, el 2017 ho van fer en un 45,9%.

"Davant aquest escenari i la prdua contínua de poder adquisitiu dels últims anys dels salaris, és necessari i de justícia que les persones assalariades recuperin urgentment poder adquisitiu", ha sostingut el sindicat.

Per aquest motiu, també ha reclamat la inclusió en els convenis de clusules de revisió salarial amb efectes retroactius i ha recordat que l'augment del Salari Mínim Interprofessional (SMI) fins als 900 euros els sembla una gest insuficient.