Publicat 4/2/2019 13:05:56CET

La UGT Catalunya demana derogar les reformes laborals: "Han servit per precaritzar més"

BARCELONA, 4 Febr. (EUROPA PRESS) -

La UGT de Catalunya ha exigit la derogació de les reformes laborals "imposades", perquè només han servit, segons ha apuntat en un comunicat aquest dilluns, per precaritzar més el mercat de treball.

Segons la UGT, i després de conèixer que l'atur ha augmentat en un 1,39% aquest gener, és necessari impulsar un diàleg i una negociació col·lectiva per a la construcció d'un nou model de mercat de treball, "basat en la creació d'ocupació i de qualitat estable", així com impulsar un canvi de model productiu amb més inversió en innovació, formació i coneixement.

La UGT considera que l'augment de l'atur és un indicador que el mercat de treball és "estacional, temporal i de contractació de curta durada", atès que les dades responen per fi a la campanya de Nadal.

El sindicat ha destacat que encara que respecte a l'any anterior les xifres hagin millorat, continuen lluny de la situació d'abans de l'inici de la crisi: hi ha 137.028 persones més en situació d'atur, se signen menys contractes indefinits i més contractes temporals, hi ha menys cobertura de prestacions per atur i més persones amb menys ingressos, afirmen

Així mateix subratlla l'increment de l'atur entre les persones menors de 25 anys: "S'ha incrementat respecte al mes anterior i interanualment".

FRAU DE LLEI

A més, la UGT ha denunciat la formalització de 1.415 contractes de suport a emprenedors signats aquest mes de gener per trobar-se, diuen, en frau de llei: "Aquest tipus de contracte es va derogar per reial decret al desembre".

Entre d'altres mesures que reclama el sindicat, també la de reforçar el paper de la inspecció de treball, per dotar-la de més recursos econòmics i personal, perquè tingui més eines "per perseguir el frau en la contractació temporal, les falses cooperatives, l'utilització de falsos autònoms, la falsa parcialitat i les hores extraordinàries realitzades fora del que preveu la llei".

També que es doti el Servei Públic d'Ocupació de Catalunya (SOC) amb més recursos perquè impulsi polítiques actives d'ocupació públiques de qualitat, "que es converteixin en serveis permanents en el temps, i no vinculades a convocatòries".

L'actualitat més visitada a Aldia.cat

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2019 Europa Press. Està expressament prohibida la redistribució i la redifusió de tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense previ i exprés consentiment.