Publicat 16/4/2019 16:10:37 +02:00CET

La UGT de Catalunya crida a votar els partits "que facilitin l'avinença"

Demana fer front a les urnes "les forces arrossegades per l'eufria ultra"

BARCELONA, 16 abr. (EUROPA PRESS) -

La UGT de Catalunya ha fet una crida aquest dimarts a votar els partits que facilitin l'avinena i que es comprometin amb ell als seus programes electorals per "desencallar en tots els nivells la situació d'estancament social i polític".

Així s'extreu del manifest que ha elaborat el sindicat de cara a les properes eleccions generals, per també municipals i europees, en el qual critica les dues últimes reformes laborals, les retallades durant la crisi i les polítiques d'austeritat d'Europa.

"Per si no fos poc, les conquestes i els drets socials que tant ens han costat aconseguir i que considervem fora de discussió ara són negats per les forces arrossegades per l'eufria ultra: ultraconservadora, ultraliberal, ultramasclista i xenfoba", ha criticat.

"DEGRADACIÓ DEMOCRTICA"

El sindicat ha assenyalat que per frenar aquesta "continuada degradació democrtica, social i de drets" és indispensable la seva participació activa en les eleccions.

Per aix, fa una crida a la mobilització general a les urnes a favor dels partits que "ajudin a anar cap endavant i no facin retrocedir cap al blanc i negre".

El sindicat ha assenyalat que fa falta més política que combati "la llei de la selva" i ha ressaltat la necessitat de tenir els ajuntaments al costat perqu, ha defensat, amb més drets i més estat del benestar és com es combat Vox, un partit al qual ha qualificat de racista, masclista i feixista.

També ha advocat per enderrocar a les urnes els que els menyspreen i per frenar la judicialització del dret a la protesta.

"Tindrem presents els 300 sindicalistes processats per exercir el dret a la vaga, les presons preventives injustificades i la impunitat que se'ls concedeix a les 'manades'", ha sostingut.