Publicat 22/2/2019 18:10:20CET

La UGT assegura que els llocs de treball que crea l'MWC són "precaris, discriminatoris i sexistes"

Recinte de l'MWC
EUROPA PRESS - Archivo

El sindicat denunciar les ofertes que van contra la igualtat en la Inspecció de Treball

BARCELONA, 22 febr. (EUROPA PRESS) -

La UGT de Catalunya ha assegurat aquest divendres que els llocs de treball que el Mobile World Congress (MWC) crea directament són "precaris, discriminatoris i sexistes" i contribueixen a perpetuar els estereotips de gnere i continuar cosificant el cos de la dona.

Aquesta és la principal conclusió de l'informe que ha elaborat el sindicat sobre l'esdeveniment, que ha qualificat de 'Precarious Work Congress', ha informat aquest divendres en un comunicat.

Assegura que en la Inspecció de Treball denunciar les ofertes que constitueixin un atemptat contra la igualtat de dones i homes, així com els possibles abusos que puguin patir els treballadors durant el congrés.

MÉS ALADA, MÉS DINERS

Entre altres qüestions, el sindicat ha alertat que les hostesses de més d'1,75 metres d'altura cobren un euro més l'hora que la resta de treballadores que estan per sota d'aquesta alada.

Ha criticat que el gran impacte econmic del congrés "és a costa d'aixafar i precaritzar les condicions laborals de les milers de persones treballadores que durant aquests dies prestaran serveis" en ell.

També ha destacat que només el 27% dels assistents de l'any passat van ser dones, i que aquest any est previst que fins el 70% dels conferenciants siguin homes.

OPACITAT

El sindicat també ha criticat l'opacitat dels mecanismes d'intermediació i la falta de control sobre les ofertes de treball que es publiquen en portals telemtics.

"Exigim la regulació i la transparncia de les ofertes de treball amb uns mínims requisits que incloguin: salari, contractació, horari, experincia i formació, i en qu no aparegui cap signe de discriminació per raó de sexe", ha afegit.

A més, insisteixen en la derogació de les reformes laborals que han generat "el treball precari i sense drets", demanen la implicació de tots els actors públics i privats perqu deixin de ser cmplices i la creació d'un espai a l'MWC per assessorar els treballadors.