Publicat 9/9/2019 14:02:23 +02:00CET

UGT anuncia un preavís de vaga a nivell nacional a Iberia

Personal de Iberia
IBERIA

MADRID, 9 set. (EUROPA PRESS) -

UGT ha anunciat a la companyia Iberia un preavís de conflictivitat amb la finalitat de convocar vaga a tots els centres de treball i per a tots els col·lectius de treballadors de terra, "com a resposta a la decisió unilateral de l'aerolínia de suspendre les negociacions del XXI Conveni Col·lectiu de Terra".

Per a UGT, sindicat majoritari a Iberia, estem davant d'una situació "absolutament inadmissible", no només per la gravetat del fet, sinó també per la justificació del mateix.

En la seva opinió, la "mala fe negociadora", que segons els representants empresarials està condicionant la negociació, "és en realitat l'exercici d'un dret fonamental amb el qual compten tots els treballadors i treballadores d'Iberia".

Segons el sindicat, els treballadors d'Iberia mereixen una proposta global de l'empresa, "però no només amb mesures de caràcter econòmic sinó, també, amb mesures de caràcter social com ara conciliació, dignificació de la jornada i de l'ocupació, plans de carrera".

SUSPENSIÓ DE LA NEGOCIACIÓ DEL CONVENI COL·LECTIU.

La direcció d'Iberia va traslladar dijous passat 5 de setembre en la taula de negociació als representants dels treballadors que suspèn temporalment la negociació del XXI Conveni Col·lectiu de Terra per la successió de les vagues que s'han produït als aeroports de Barcelona, Bilbao i Madrid, així com la convocatòria a Màlaga.

La companyia assenyala en un comunicat que "tot i els continus dies de vaga convocats" ha continuat negociant amb l'objectiu de tancar un acord que permeti "millorar les condicions dels treballadors i donar estabilitat i futur als negocis de serveis aeroportuaris i de manteniment".

Iberia considera que "no pot" continuar negociant un conveni col·lectiu sota el principi de bona fe "sotmesa al xantatge permanent de vagues que lesionen els interessos de les aerolínies a les quals atenen" i que afecten els clients.

La companyia va destacar que durant la negociació havia posat sobre la taula "una sèrie de propostes que fa d'aquest conveni col·lectiu un dels millors de la història per als seus treballadors", amb una proposta salarial "molt significativa" del 2,5% consolidat i l'1% no consolidat per al 2018; del 2% consolidat i l'1,5% no consolidat per al 2019, i una pujada salarial lligada al ràtio Ebit/ingressos per als anys 2020 i 2021.