Publicat 25/4/2019 16:13:35 +02:00CET

La UGT alerta sobre el creixement dels aturats de llarga durada a Catalunya

BARCELONA, 25 abr. (EUROPA PRESS) -

La UGT de Catalunya ha alertat del creixement dels aturats de llarga i molt llarga durada a Catalunya, segons ha informat en un comunicat.

El sindicat ha valorat així l'Enquesta de Població Activa (EPA) feta pública aquest dijous per l'Institut Nacional d'Estadística (INE), que ha situat la taxa d'atur a Catalunya en l'11,64% i el nombre total d'aturats en 446.600 persones.

A més, ha ressaltat que 190.100 persones fa més d'un any que estan aturades, i el 61,23% d'elles arriben als dos anys sense treballar, la qual cosa suposa un de cada quatre aturats.

L'organització considera que aquesta EPA reflecteix l'estacionalitat i precarietat del mercat de treball, que no acaba de recuperar-se dels efectes de la crisi i les polítiques de precarietat provocades per les reformes laborals.

La solució a aquesta situació, segons el sindicat, passa per un canvi en les polítiques econmiques i d'ocupació que generin un mercat de treball en qu domini la contractació indefinida i la jornada completa.

A més, la UGT reclama la derogació immediata de les reformes laborals i que s'impulsi el dileg social i la negociació collectiva per solucionar la precarització del mercat de treball.