Publicat 26/3/2019 10:25:04 +01:00CET

Uber pagar 2.740 milions per Careem, el seu principal competidor a Prxim Orient

Coche autónomo de Uber
UBER - Archivo

SAN FRANCISCO (ESTATS UNITS), 26 mar� (EUROPA PRESS) -

La plataforma nord-americana de serveis de transport Uber Technologies ha arribat a un acord per a l'adquisició de Careem, el seu principal competidor a Prxim Orient, mitjanant el pagament de 3.100 milions de dlars (2.740 milions d'euros), incloent 1.700 milions de dlars (1.500 milions d'euros) en deute convertible i 1.400 milions de dlars més (1.240 milions d'euros) en efectiu, segons ha informat la companyia.

En el marc de l'acord assolit, Uber adquirir la totalitat del negoci de mobilitat de Careem, així com les seves activitats d'entrega de comandes i pagaments a la regió de Prxim Orient, que abasta des del Marroc al Pakistan, incloent mercats com Egipte, l'Arbia Saudita, Jordnia o els Emirats rabs Units.

Després del tancament de la transacció, cosa que podria produir-se en el primer trimestre del 2020, Careem es convertir en una filial d'Uber, conservar la seva marca i sota la direcció de Mudassir Sheikha, cofundador i actual conseller delegat de l'empresa, el consell d'administració de la qual passar a estar compost per tres representants d'Uber i dos de Careem.

D'aquesta manera, Careem i Uber operaran els seus respectius serveis regionals i marques independents.

Fundada el 2012 i amb base a Dubai, Careem té presncia a 120 ciutats i 15 pasos a la regió, en qu ha generat més d'un milió d'oportunitats d'ocupació i compta amb 30 milions d'usuaris registrats.

"És un moment important per a Uber, perqu seguim ampliant la fortalesa de la nostra plataforma a tot el món", ha declarat el conseller delegat d'Uber, Dara Khosrowshahi.

L'operació s'ha materialitzat amb prou feines uns dies abans del debut en borsa de Lyft, el principal competidor d'Uber, que confia en assolir una valoració d'entre 21.000 i 23.000 milions de dlars (18.525 i 20.290 milions d'euros) després de saltar aquest divendres al parquet electrnic del Nasdaq, en qu cotitzar sota el símbol 'LYFT'.