Publicat 31/1/2019 19:11:07 +01:00CET

Uber i Cabify no operaran a Barcelona des d'aquest divendres i altres VTC preveuen presentar un ERO

Concentració de VTC davant la Generalitat (Arxiu)
David Zorrakino - Europa Press

Entrar en vigor el decret que els obliga a precontractar almenys 15 minuts abans

BARCELONA, 31 gen. (EUROPA PRESS) -

Les plataformes Uber i Cabify deixaran d'operar a Barcelona des d'aquest divendres, precisament quan les empreses de vehicles de lloguer amb conductor (VTC) preveuen presentar un ERO, i també el mateix dia que entra en vigor el decret llei del Govern que obliga a precontractar els VTC amb una antelació mínima de 15 minuts a Catalunya.

Uber ha argumentat que la seva app deixar de funcionar a Barcelona com a conseqüncia de les restriccions que imposa la norma impulsada per la Conselleria de Territori, mentre que Cabify --que deixar d'operar al conjunt de Catalunya-- ha exposat que "han estat expulsats".

Altres empreses de VTC que operen a Catalunya, com Moove Cars i Vector Ronda, han anunciat que presentaran el mateix divendres un ERO, també per l'entrada en vigor del decret, segons ha indicat Unauto VTC.

Aquesta patronal ha exposat que "diverses" companyies de VTC han comenat a tramitar aquests ERO i que tenen previst presentar-los davant de la Conselleria de Treball el divendres.

Fonts de la Conselleria de Treball consultades per Europa Press han informat que aquest dijous encara no s'havia registrat cap ERO per part de les empreses de VTC.

DECRET LLEI

El decret aprovat el dimarts també fixa que els VTC no circulin buscant clients ni propicin la captació d'usuaris que no hagin precontractat els seus serveis, per la qual cosa els obliga a quedar-se estacionats en aparcaments i garatges quan no estiguin operant.

Prohibeix que aquestes plataformes puguin indicar on estan els seus vehicles abans que els clients contractin els seus serveis, per aix el Govern els dona un mes per adaptar-se.

La norma inclou un rgim sancionador, que entra en vigor aquest divendres i amb multes de fins a 1.400 euros, si no es compleixen les condicions que fixa, i no respectar la precontractació mínima de 15 minuts pot suposar una multa de 1.001 euros.

el més llegit

 1. 1

  Lleida registra 19 ingressos de positius per covid-19

 2. 2

  La Plataforma per la Llengua demana a TV3 que "s'aturi la castellanització" de la cadena

 3. 3

  Detectat un brot amb cinc positius a Matadepera

 4. 4

  Colau ofereix al Govern més rastrejadors i la Generalitat "no ho veu"

 5. 5

  Una cinquantena de focus a Lleida entre brots i agrupacions de casos