TV3 emet en el debat el 'minut d'or' gravat de Junqueras i no el de Puigdemont

Publicat 15/5/2019 0:53:58CET
Debat de les eleccions europees en Tv3  i Catalunya Ràdio
David Zorrakino - Europa Press

   La cadena assegura que sí emetrà el de Puigdemont en altres programes de la graella

   BARCELONA, 15 maig (EUROPA PRESS) -

   TV3 ha decidit aquest dimecres emetre en el debat de les eleccions europees el 'minut d'or' gravat del candidat Oriol Junqueras que el representant d'ERC en el programa, Jordi Solé, ha lliurat mitjançant un 'usb' davant la impossibilitat del líder republicà de participar-hi.

   Per contra, la cadena catalana ha decidit no emetre el 'minut d'or' de Carles Puigdemont que --igual que Solé-- el representant de JxCat al debat, Aleix Sarri, havia lliurat a la cadena davant el veto de la Junta Electoral Central (JEC) a que hi participés el candidat designat inicialment, Toni Comín.

   Segons ha explicat el presentador del debat, Xavi Coral, la diferència de criteri es deu a que el representant de JxCat ha decidit abandonar el debat en el primer minut per protestar contra la decisió de la Junta Electoral d'excloure Comín, mentre que el d'ERC s'ha quedat.

   Coral ha dit que, en no haver-hi un representant de JxCat al debat, no ho emetrien "per respecte als altres candidats", però s'ha compromès a que el 'minut d'or' de l'expresident català s'emeti en altres programes de la graella.

   En declaracions als periodistes després d'abandonar el debat en el primer minut, Sarri havia confiat que la cadena emetria el 'minut d'or' de Puigdemont durant el debat, com a gest contra "la repressió" de l'Estat, i havia conclòs que, en qualsevol cas, JxCat ho anava a penjar a les xarxes.