Publicat 5/4/2019 14:34:13CET

TV3 compensarà els partits que no van ser presents en la protesta independentista de Madrid

PARLAMENTO DE CATALUÑA

Arriben a un acord després de la queixa de Cs davant de la Junta Electoral

BARCELONA, 5 abr. (EUROPA PRESS) -

TV3 i els partits que no van participar en la manifestació independentista de Madrid del 18 de mar han arribat a un acord perqu la televisió els compensi amb una cobertura especial durant la campanya de les eleccions generals.

Segons l'acord, al qual ha tingut accés Europa Press, l'espai s'emetr el proper dissabte 13 d'abril de 17 a 19 hores per TV3, el 3/24 i Catalunya Informació: 34 minuts correspondran a Cs, 40 al PP i 47 al PSC.

Aquest pacte arriba després que Cs portés davant de la Junta Electoral Central (JEC) la cobertura de la protesta, per entendre que es feia un tracte de favor als partits sobiranistes que van participar en la marxa.

L'acord també estableix que els partits compensats "escolliran els actes sobre els quals volen informar", que podran ser en directe aquell mateix dissabte o podran ser gravats i emesos en aquell moment.

El document inclou la signatura dels representants del canal autonmic, dels partits afectats (el PSC, Cs, el PP) i dels que van participar en la manifestació i concorren a les generals (JxCat, ERC, En Comú Podem).

COMISSIÓ DE CONTROL

La manifestació a Madrid també ha estat objecte de pregunta aquest divendres en la comissió de control de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), en qu Nacho Martín Blanco (Cs) ha emfatitzat que la mobilització va ser un "acte electoral", la qual cosa ha negat la presidenta en funcions de la CCMA, Núria Llorach.

Ella ha defensat que la cobertura va ser "la que s'havia de fer" i ha afirmat que es compensar el 13 d'abril perqu la cadena té l'obligació de complir les resolucions.

"Creiem que no incomplim, i no deu estar tan clar si les juntes electorals es contradiuen", ha dit en relació al fet que la Junta Electoral Provincial (JEP) de Barcelona no va considerar excessiva la cobertura en un primer moment.

EXPRESSIONS

Sonia Sierra (Cs) i Esperanza Garcia (PP) han considerat "ridícul" l'ús de hashtags com #prisispilítics després de la decisió de la JEC de prohibir 'presos polítics' i 'exili', a la qual cosa el director de TV3, Vicent Sanchis, ha contestat que el ridícul és prohibir expressions.

A preguntes d'ERC i JxCat, tant Sanchis com el director de Catalunya Rdio, Saül Gordillo, han dit que acaten les decisions de la JEC, la qual cosa no vol dir que les comparteixin, com també han expressat diverses associacions periodístiques, que les han criticat.

El PP també ha preguntat per la cobertura del judici del procés sobiranista, que ha definit com a "contraprogramació" del Tribunal Suprem, i Sanchis ha defensat que s'ofereix una informació exhaustiva perqu el tema ho mereix, així com que apareguessin imatges del tinent coronel de la Gurdia Civil Daniel Baena, en ser un personatge públic.