Publicat 20/4/2019 14:05:50 +02:00CET

Turull (JxCat) demana enviar un missatge a l'Estat que reforci la "legitimitat" de l'1-O

28A.- Turull (Jxcat) Demana Enviar Un Missatge A l'Estat Que Reforci La "Legitimitat" De el 1-O
@JUNTSXCAT

Reivindica que JxCat posa per davant "els interessos de país enfront dels legítims interessos de partit"

LA SEU D'URGELL (LLEIDA), 20 abr. (EUROPA PRESS) -

El candidat de JxCat per Lleida, l'exconseller Jordi Turull, ha demanat enviar un missatge clar i nítid a l'Estat i al món que reforci la "legitimitat democrtica" del que va comenar a Catalunya després de l'1-O i la voluntat de culminar-lo.

"Cal deixar clar a l'Estat i al món que no va ser una cosa d'un dia, que aquest gran acte era la determinació d'un país per ser lliure", ha exclamat en la seva primera intervenció en un míting des que va entrar a la presó de Soto del Real després de rebre aquest mateix dissabte l'autorització de la Junta Electoral Central (JEC).

Segons Turull, aquestes eleccions també han de servir per evidenciar que la solució al conflicte catal ha de venir del dileg de la política, i "en cap cas dels tribunals, les presons i la retallada de drets i llibertats fonamentals".

"O ho fem nosaltres des d'aquí, o ningú ho far per nosaltres des d'all. Cal omplir les urnes. Si no ho fem el 28 d'abril, poca cosa podrem fer després", ha sostingut Turull, després de reivindicar que el terreny dels catalans és el de les urnes perqu, en la seva opinió, per les urnes persones com ell estan a la presó i uns altres han hagut d'anar-se'n.

UNITAT

L'exconseller ha reivindicat que JxCat recull l'esperit de l'1-O, un esperit que defensa que al llarg de la histria de Catalunya ha perms superar els "envits de l'Estat contra la seva personalitat, dignitat i voluntat de llibertat".

Per Turull, aix ha estat possible perqu han anat a la una, amb el sacrifici d'alguns i el compromís d'uns altres: "Si les generacions que ens han precedit haguessin anat a la seva i apostat pel mal menor, jo no estaria parlant en catal ni estaria assegut en aquest míting el 131 president de la Generalitat", Quim Torra.

També ha reivindicat que JxCat posa per davant "els interessos de país enfront dels legítims interessos de partit en situacions de normalitat", i que la paraula resignació no existeix en el seu diccionari polític, per la qual cosa ha cridat a no caure en el descoratjament i a no donar-se per venuts.